Løkke vil have udenrigspolitikken revurderet

V-formand Lars Løkke Rasmussen vil have en ekspert til at kigge udenrigspolitikken efter i sømmene, hvis det bliver en blå sejr i næste uge.

Foto: Thomas Lekfeldt

Hvis regeringsmagten skifter i næste uge, vil Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen (V), udpege en person, som skal give den danske udenrigspolitik et serviceeftersyn. Det skriver Politiken lørdag.

»Hvis jeg bliver statsminister, har jeg tænkt mig at bede en erfaren, respekteret person med internationalt udsyn om at give sit samlede strategiske bud på en koordinering eller en samtænkning af forsvarspolitikken, udenrigs- og sikkerhedspolitikken, handelspolitikken og bistandspolitikken,« siger Lars Løkke Rasmussen til avisen.

Han peger blandt andet på den hurtigt voksende afrikanske befolkning, et aggressivt Rusland og kampen mod terrorbevægelsen Islamisk Stat (IS) som nogle af udfordringerne.

S-R-regeringen er dog skeptisk over for Løkkes plan, og statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) advarer ifølge Politiken mod at indføre blokpolitik på området.

Samtidig får Lars Løkke Rasmussen hårde ord med på vejen af professor i international politik ved Københavns Universitet (KU) Ole Wæver, som slet ikke mener, en revurdering af udenrigspolitikken er nødvendig.