Løkke vil have EU-afstemning før jul

Der skal holdes folkeafstemning om retsforbeholdet i EU inden jul, bebuder statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Danskerne skal om nogle måneder til folkeafstemning om EU-forbeholdet på retsområdet.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) annoncerede nemlig på pressemødet fra Statsministeriet om grundlaget for V-regeringen, at der skal stemmes om retsforbeholdet inden jul.

»Vi vil gerne melde os ind der, hvor vi står uden for, så vi effektivt kan bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet,« siger Lars Løkke Rasmussen.

Tidligere på året blev de EU-positive partier enige om en aftale om, hvordan en folkeafstemning om retsforbeholdet skal skrues sammen. Den var sat til senest at skulle afholdes i marts 2016.

De EU-positive partier, herunder Socialdemokraterne og Venstre, vil omdanne det nuværende forbehold til en tilvalgsordning. Her er man blevet enige om 22 retsakter, som Danmark kan tilslutte sig, hvis det bliver et ja fra danskerne.

Lars Løkke Rasmussen gør det også klart, at Danmark skal stå tæt på kernen i EU, men samtidig slår han fast, at man skal kunne være med til at forme kernen.

»Vi vil sikre en stærk dansk interessevaretagelse i EU. Det er derfor, at den nye Erhvervs- og vækstminister sættes i spidsen for, at der ikke bliver overimplementeret EU-politik,« siger han.