Løkke vil gerne basere finanslove på NA

Finansminister Lars Løkke Rasmussen håber at kunne basere sine finanslove på både DF og Ny Alliance. Men det kræver "ansvarlighed" af det nye parti.

Selvom det er regeringens erklærede ambition at få de bredest mulige politiske forlig, så er der to partier, der har en særlig rolle i den økonomiske politik. Det fastslår den nye finansminister, Lars Løkke Rasmussen (V), der håber på at kunne basere de kommende års finanslove på både Dansk Folkeparti og Ny Alliance.

- De to partier skiller sig ud fra Folketingets øvrige partier ved, at de er de eneste, der ikke ønsker en anden regering. De har anerkendt indenfor hvilken økonomisk ramme, det politiske spil spilles. Dermed står de to partier i en anden rolle og en anden situation end Folketingets øvrige partier, siger Lars Løkke Rasmussen til Ritzau.

Finansministeren håber at kunne basere de kommende års finanslove på både Dansk Folkeparti og Ny Alliance.

- I forhold til Dansk Folkeparti er svaret et ubetinget ja. Der har historien bevist, at der er en vilje til det. I forhold til Ny Alliance er svaret, at det håber jeg, siger Lars Løkke Rasmussen.

/ritzau/