Løkke vil afsætte milliardbeløb til terrorbekæmpelse

Regeringen vil afsætte milliardbeløb til forsvar, politi og efterretningstjenesterne i 2025-plan, siger Løkke.

Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) siger på partiets sommergruppemøde, at regeringen i 2025-planen vil afsætte et »milliardbeløb« til forsvaret, politiet og efterretningstjenesterne for at beskytte danskerne mod terror.

»Det har været en meget tragisk sommer. Og jeg forstår godt de mange danskerne, der sidder med en lidt knugende fornemmelser og spørger sig selv, hvornår kommer det til os.«

»Det er en angst, der skal tages alvorligt. Vi skal passe på Danmark,« siger Lars Løkke Rasmussen.

Lars Løkke Rasmussen varsler samtidig, at regeringen i sit 2025-oplæg vil fastholde ambitionen om at topskatten skal sænkes med fem procentpoint, som Liberal Alliance kræver:

»Jeg har set Anders Samuelsens stålsatte øjne i månedsvis. Og der har ikke været talt for døve øre. Vi gik ikke til valg på at lette topskatten, men på at lette den for folk med de laveste indkomster.«

»Men i regeringsgrundlaget har vi det som en ambition at lette topskatten. Og jeg spiller ikke ud med noget, som ikke indeholder vores ambitioner,« siger Løkke.

Statsministeren vil ikke tale om, hvor han vil hente pengene til 2025-planen. Om det eksempelvis er ved at fremrykke en højere pensionsalder eller skære i SU'en:

»Vi kigger alle steder hen. Det er rigtigt, at Claus Hjort sagde, at han havde et helt rædselskatalog. Det har jeg også kigget i. Men vi har også ladet meget blive i kataloget.«

»Hvis vi handler i tide, så kan vi nøjes med at dreje mindre på håndtagene og få en effekt over de næste ti år, end hvis vi venter,« siger Lars Løkke Rasmussen.

/ritzau/

MERE FØLGER...