Løkke: Vi tager hul på arbejdet allerede i dag

Der er et asyl-lovforslag på trapperne og et regeringsseminar lige om hjørnet. Den nyudnævnte statsminister, Lars Løkke Rasmussen, bebuder hårdt arbejde fra dag ét for at gribe det opsving, der er på vej.

Der er ikke sommerferie lige om hjørnet for de 16 nye ministre, den nyudnævnte statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) søndag formiddag har præsenteret på Amalienborg. Knap er de blevet taget i ed af Dronningen, før det politiske arbejde melder sig.

»Danmark står i en situation, hvor der er et opsving på vej. Nu handler det om at gribe det,« siger Lars Løkke Rasmussen på Slotspladsen foran den fremmødte presse.

Senere søndag fremlægger han i Statsministeriet regeringsgrundlaget for sin rene Venstre-regering, og det bliver med fokus på at sikre udvikling i hele landet, at få flere fra passiv overførsel ud på arbejdsmarkedet og få en ny, strammere udlændingepolitik. På det sidste punkt er der et lovforslag på trapperne inden for få dage.

»Det bliver hårdt arbejde, og derfor vil vi lidt imod traditionerne i dag tage til regeringsseminar, så vi er klar, når Folketinget samles på torsdag,« siger Lars Løkke Rasmussen.

Han understreger, at han er meget bevidst om, at Venstre som en étpartiregering med kun 34 mandater i Folketinget skal finde samarbejdspartnere hver gang, der skal gennemføres politik.

»Vi er os fuldt bekendt, at vi repræsenterer hver femte dansker i Folketinget, og derfor skal vi selvfølgelig samarbejde. Vi er indstillet på at give og tage,« siger Løkke og tilføjer, at det også vil være afspejlet i det regeringsgrundlag, han fremlægger i statsministeriet klokken 12.

Den nyudnævnte statsminister afviser samtidig spekulationer om, at en ren Venstre-regering vil være skrøbelig regering:

»Her er 17 ministre, som repræsenterer en stor bredde på alle måder. Ti har solid ministererfaring, syv er nye, den yngste er 31 år og den ældste er 70 år. Så det er et stærkt hold, som rummer mange kompetencer. Det bliver der også brug for, for vi er en mindretalsregering, der skal samarbejde bredt i Folketinget.«