Løkke: Vi prioriterer bundskatten

Det er vigtigere, at det bliver mere attraktivt for arbejdsløse og lavtlønnede at arbejde, end at højtlønnede skal lokkes til at arbejde mere, mener Lars Løkke Rasmussen.

 Lars Løkke Rasmussen signalerer under Folketingets afslutningsdebat over til venstrefløjen, at de skal smile lidt mere. Til venstre ses Inger Støjberg. (Foto: Bax Lindhardt/Scanpix 2014) Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt

Skatten skal lettes i bunden, så lavtlønnede og arbejdsløse får incitament til at arbejde. Men hvorvidt skatten også skal lettes i toppen, var ikke nemt at få svar på, da Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen (V), gik på talerstolen under Folketingets afslutningsdebat tirsdag.

Egentlig burde det stå helt klart nu: Venstres politik er at lette skatten i bunden.

Tirsdag lød det sådan her fra Lars Løkke Rasmussen fra Folketingets talerstol:

»Jeg har givet klart udtryk for vores prioritet. Og vores prioritet er at lette skatten i bunden.«

Men samtidig har en række af Venstres folketingsmedlemmer skrevet debatindlæg i flere regionale medier, hvor det fremgår, at det er Venstres politik at sænke topskatten. Og hvad så, for pengene kan jo ikke bruges to gange, som Lars Løkke Rasmussen selv pointerede.

»Jeg har svaret ja eller nej. Leger vi byret for amatører, hvor man trækker et eller andet notat op, der skal bevise, hvad vi har sagt om topskat,« svarede Lars Løkke til SFs Jonas Dahl (SF), der gerne ville have opklaret, om Venstre vil lette topskatten.

»Vi vil gerne sætte mange skatter ned, men vi er nødt til at prioritere. Det, der er det vigtigste lige nu og her, det er at gøre noget ved det smertelige dilemma, at vi har udenlandsk arbejdskraft på områder, som kunne bestrides af danskere, men hvor det ikke sker. En af forklaringerne er, at det ikke kan betale sig at tage det arbejde,« svarede Lars Løkke Rasmussen.

Et klart ja eller nej blev det altså aldrig til fra Venstres formand, der i øvrigt var på Folketingets talerstol i egenskab af at være formand for Venstre for første gang i 1.106 dage.