Løkke varslede hustru om sin afgang som formand før skæbnemøde

Lars Løkke Rasmussen havde taget beslutningen om at trække sig som formand for Venstre i timerne op til krisemødet i Odense i sommeren 2014.

Arkivfoto: Statsminister, Lars Løkke Rasmussen. Fold sammen
Læs mere
Foto: THIERRY CHARLIER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen havde besluttet sig for at gå af som formand for Venstre kort før det altafgørende krisemøde i Odense i juni 2014. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Lars Løkke orienterede sin hustru Sólrun om beslutningen, mens han sad i bilen på vej til mødet. Det fortæller han i et stort interview med Elisabet Svane, politisk redaktør på avisen Danmark, Jysk Fynske Mediers fælles tillæg.

På vej til Odense sendte han en sms til sin hustru, der var i London, og varslede, at tiden i front for Venstre var slut, og at parret nu ville få mere tid sammen:

»Last day at the office, nu får vi mere tid. Så skal vi finde ud af, hvad vi skal bruge den til.«

Flere medier, herunder Fyens Stiftstidende, erfarede op til det lange møde, at Lars Løkke ville gå af. Og Børsen bragte en politisk nekrolog over den trængte politiker, der hang i en tynd tråd hos store dele af Venstre, efter det kom frem, at partiet havde købt tøj til ham for 152.000 kroner.

Men partiformanden trak sig som bekendt ikke. Han ombestemte sig, da han under et stop på motorvejscaféen "Hos Morfar" ved Ringsted mødte opbakning fra en forbipasserende ved navn Anders Nyborg, der opfordrede Lars Løkke til at kæmpe.

»Han gjorde, at jeg tænkte: Det er også for dårligt. Jeg havde jo ikke lyst til at holde op,« siger statsministeren til avisen Danmark.

Nuværende finansminister Kristian Jensen stillede op som udfordrer til Lars Løkke, og det tætte løb endte med en aftale om et fælles formandskab frem for én formand.

En aftale, der i sidste ende kom i hus mellem Lars Løkke Rasmussen, Kristian Jensen, Herning-borgmester Lars Krarup og partisekrætær Claus Richter.