Løkke: V er det moderne arbejderparti

Tværtimod, siger Helle Thorning-Schmidt: Regeringen lader lønmodtagerne i stikken.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) udfordrer nu Socialdemokraternes hundrede år lange tradition for at kalde sig danskernes arbejderparti. Venstre har været med til at sænke skatten på arbejde tre gange i VK-regeringens levetid og har indført en række regler som kontanthjælpsloftet og 225 timers-reglen, der værner om lysten til at arbejde, mener statsministeren.

»I den forstand er Venstre det moderne arbejderparti, fordi vi påskønner den dansker, som yder en indsats. Den politik, som skaber den nære tryghed, og gør det muligt for familien at disponere i tillid til, at de ikke bliver overrasket af skatter og gebyrer,« siger statsminister Lars Løkke Rasmussen i et interview med Berlingske.

Det afviser Socialdemokratiets formand Helle Thorning-Schmidt.

»Venstre har ikke løftet en finger for almindelige lønmodtagere i rigtig lang tid,« siger hun og peger på, at Venstre tværtimod har forringet dagpengene og efterlønnen.

»Så Venstre har leveret regningen for krisen til netop de lønmodtagere, som han nu hævder at være fortaler for,« siger Helle Thorning-Schmidt.