Løkke undsiger Samuelsen: Jeg er ikke blevet væltet

Statsministeren anser - modsat Anders Samuelsen - ikke Venstre-regeringen for at være væltet.

Spørgetime i Folketingssalen. Satatsminister Lars Løkke Rasmussen besvarer spørgsmål fra pressen i Vandrehallen efter spørgetimen. 22. november 2016. (Foto: Jens Astrup/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Astrup

København. Man må forstå på Liberal Alliances partileder, Anders Samuelsen, at der "reelt" har været et folketingsvalg.

Sådan lyder i hvert fald hans forklaring på, at han droppede det ellers ultimative krav om topskattelettelser. Nu er Venstre-regeringen faldet, og en ny trekløverregering er på vej, lyder ræsonnementet.

Men det deles ikke af statsminister Lars Løkke Rasmussen (V):

- Jeg er ikke blevet væltet. Det er også derfor, jeg står her og lige er kommet fra Folketingets spørgetime, siger Løkke foran folketingssalen.

- Nu kan jeg godt høre, at I forsøger at bygge en eller anden sjov ting op. Man kan bare tørt konstatere, at jeg er ikke gået af.

- Man kan file rundt i de ord, som man har lyst til. Jeg hørte pointen som, at tilgangen til at danne en ny regering, er den samme, som hvis der ikke havde været nogen i forvejen.

Statsministeren understreger med et nyt billede sin pointe om, at Venstre-regeringen ikke fortsætter "og så hopper nogen op på bagagebæreren, og så cykler vi videre". Der skal bygges "en ny cykel", lader han forstå.

Anders Samuelsen selv kritiseres fra flere sider for at opgive sit ultimative krav for en ministerbil.

- Jeg forstår godt, at jeg kan blive udsat for kritik, men jeg tror, at når røgen har lagt sig, vil mange anerkende det, siger han.

/ritzau/