Løkke til dræbt politimands familie: »I skal vide, at hele Danmark sørger med jer«

Flere danske politikere udtrykker dyb sorg, efter en politimand, der tirsdag morgen blev skudt i hovedet i Albertslund, er afgået ved døden.

Arkivfoto: Statsminister Lars Løkke Rasmussen fotograferet på Christiansborg d. 6. december 2016. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ólafur Steinar Gestsson

Den 43-årige politimand, der tirsdag morgen blev skudt i hovedet foran politigården Albertslund, er død.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) udtaler i en pressemeddelelse, at han modtager meddelelsen »med stor sorg«:

»Jeg er ulykkelig på de pårørendes vegne over deres uerstattelige tab. Ingen kan få smerten, der har ramt de efterladte, til at gå væk. Men I skal vide, at hele Danmark sørger med jer,« udtaler Løkke.

Han sender samtidigt sine tanker til den dræbte politimands kolleger:

»I denne tragiske stund går mine tanker også til de kolleger, der sidder fortvivlede og rystede tilbage.«

»Jeg ved godt, at det for kollegerne bliver tungt at trække i uniformen den kommende tid. På en meget tragisk baggrund er vi blevet mindet om det vigtige arbejde, politiet yder hver dag, så vi alle kan færdes trygt. Det skylder vi en stor tak for,« udtaler Lars Løkke Rasmussen.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) udtaler ligeledes onsdag eftermiddag, at »det er med stor sorg, at jeg har modtaget beskeden om, at en vores politibetjente i dag har mistet livet.«

»Det er ulykkeligt og komplet uretfærdigt. Min dybeste medfølelse går til hans pårørende i denne smertefulde stund. Mine tanker går også til betjentene i Københavns Vestegns Politi, der har mistet deres kollega,« udtaler Søren Pape Poulsen.

Politimanden blev skudt i hovedet med et enkelt skud, da han tirsdag morgen mødte på arbejde.

Tirsdag formiddag lød lægernes vurdering, at han var uden for livsfare, men i løbet af dagen tilstødte der komplikationer, og tirsdag aften oplyste politiet, at hans tilstand var forværret.

Det viste sig, at hans liv ikke stod til at redde og onsdag eftermiddag klokken 14.18 afgik han ved døden på Rigshospitalet med sine pårørende omkring sig.

»Det er en ond tid, denne«

Den 43-årige politimands død har affødt reaktioner fra en række af landets folkevalgte.

Tidligere justitsminister og nuværende uddannelses- og forskningsminister, Søren Pind, skriver på sin Facebook:

»Åh nej... en betjent faldet i tjenesten. I Danmark. Meningsløst myrdet. Det er så forfærdeligt, at ord bliver små. Mine tanker går til de efterladte. Jeg håber, hele Danmark tænker på dem. Jeg håber også, medierne vil lade dem i fred. Æret være hans minde. Og fred være med ham. Det er en ond tid, denne«.

Formand for Socialdemokratiet, Mette Frederiksen, udtaler i kølvandet på den tragiske nyhed:

»Er så ked af det. Den betjent der blev ramt af skud i går i Albertslund er afgået ved døden. Det er så sørgeligt, og det er så forkert. Alle mine tanker går til familien.«

De Radikales formand, Morten Østergaard, sender ligeledes tanker til de efterladte

»Er både dybt berørt og rystet over meddelelsen om, at den sårede betjent, der blev skudt i hovedet i Albertslund er afgået ved døden. Mine tanker går til familien og kollegerne. Det er så tragisk, som det kan blive,« skriver han.

Nedskydningen af den 43-årig betjent fandt sted klokken 8:20 tirsdag på parkeringsrampen foran Politigården i Albertslund og blev af Københavns Vestegns Politi betegnet som »en gal mands værk«.

Tidligt onsdag blev den 26-årige mand, som blev anholdt 36 minutter efter skyderiet, fremstillet i grundlovsforhør. Her traf retten beslutning om at mentalundersøge manden og varetægtsfængsle ham, foreløbigt i fire uger.