Løkke tavs om ministerskæbne: Forhandlinger sat på pause

Onsdag ender uden afklaring på, om Eva Kjer fortsat er minister. Løkke vil torsdag igen mødes med blå blok.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen har afsluttet møde med lederne af partierne i blå blok. Torsdag vil han indlede møderække om tillægsaftale til landbrugspakke. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Astrup

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har afsluttet et møde med lederne af partierne i blå blok.

Under et kort møde med pressen siger han intet om, hvorvidt Eva Kjer Hansen (V) fortsat er miljø- og fødevareminister.

I stedet fastslår statsministeren, at han har haft et konstruktivt møde, som torsdag fortsættes med en møderække om en tillægsaftale til landbrugspakken, som De Konservative har bedt om.

- Det har været et møde i en konstruktiv, åben og fremadrettet tone. Derfor har vi besluttet, at vi vil bruge et par dage, når Folketinget i morgen har vedtaget landbrugspakken, til at vedtage en tillægsaftale til landbrugspakken, siger statsministeren.

De Konservatives Søren Pape Poulsen, Dansk Folkepartis Kristian Thulesen Dahl og Liberal Alliances Anders Samuelsen var indkaldt til forsoningsmødet, efter at der tirsdag blev udtrykt mistillid til Eva Kjer Hansen som minister.

Dermed er der intet nyt om Eva Kjer Hansens skæbne, og det er uvist, om hun fortsat kan sidde som minister, efter at De Konservative har udtrykt mistillid til hende.

K-formand Søren Pape Poulsen har understreget, at han ikke er bange for et nyvalg, hvis det skulle komme så vidt.

Kort før forsoningsmødet forsøgte han at lægge pres på statsministeren. Nu måtte statsministeren beslutte, hvad han vil gøre, lød det.

- Hvis der er skår, der skal klinkes, er vi alle interesseret i det uanset grundlaget. Men det er ikke sådan, at vi frygter et valg og tænker, at det er en trussel, sagde Søren Pape Poulsen tidligere onsdag.

Sagen udspringer af kritikken mod Eva Kjer Hansen, som af forskere og opposition beskyldes for at have brugt "vildledende" tal i beregningerne bag landbrugspakken.

De Konservative var enige i, at tallene ikke var "retvisende" og udtrykte derfor mistillid til ministeren, som statsministeren dog indtil videre har bakket op om.

Søren Pape Poulsen holder efter mødet fast i, at han stadig ikke har tillid til Eva Kjer Hansen.

/ritzau/