Løkke talte i skyggen af Islamisk Stats terror

Lars Løkkes forsikrede i sin tale til Venstres landsmøde, at Danmark vil fortsætte en aktiv kamp mod Islamisk Stat efter terrorangrebene i Paris.

Der er et yndigt land. Efter ét minuts stilhed for ofrene i terrorangrebet i Paris rungede den danske nationalsang ud i Hernings Kongrescenter, hvor medlemmer af Venstre er samlet denne weekend til landsmøde. Med det ene minuts stilhed og nationalsangen blev det slået fast, at landsmødet står i skyggen af sidste uges terrorangreb i Paris, hvor 129 personer mistede livet.

Og Venstres formand, statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), brugte således også en stor del af sin tale på at forsikre, at Islamisk Stat (IS), som har taget skylden for angrebene, må og skal bekæmpes.

Det gjorde han blandt andet ved at fastslå, at Danmark fortsat skal bidrage til krigen mod IS, og muligvis gå endnu længere end bombetogterne mod Islamisk Stat i Irak.

»Derfor har vi haft vores F16-fly udsendt. Og er parat til på ny at deployere dem – om nødvendigt med et bredere mandat – efter en velfortjent pause,« sagde Lars Løkke Rasmussen med henvisning til, at de danske kampfly har været trukket hjem grundet pres på udstyr og flymekanikere. I stedet har Danmark bidraget med en af flyvevåbnets radarer.

Samtidig appellerede Lars Løkke Rasmussen til, at flere lande går sammen om en styrket indsats mod terrorbevægelsen IS:

»Vi yder vores del. Og har derfor også moralsk habitus til at stille os bag den franske præsident Hollandes appel om, at koalitionen nu ruster op. For at nedkæmpe ISIL (andet navn for IS red.). For at forstærke presset på en politisk løsning, der kan genskabe stabilitet i Syrien,« sagde Lars Løkke Rasmussen i starten af sin lange tale.

Venstres formand nævnte også de lovforslag, som regeringen har fremsat for at give Politiets Efterretningstjeneste (PET) øgede beføjelser, så kampen mod terror også bekæmpes på dansk jord.