Løkke takker nej til muslimsk middag

Muslimer fejrer afslutningen på ramadanen med en omstridt middag på Christiansborg, men det bliver uden statsministeren.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) deltager ikke i den traditionelle Ramadan-middag, som holdes på Christiansborg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) takker nej til at deltage i den traditionelle Ramadan-middag, som holdes på Christiansborg. En middag som afslutter muslimernes årlige fastemåned, ramadanen.

I en kortfattet e-mail til Ritzau henviser Statsministeriet til, at afslaget skyldes "en travl kalender i den uge" - et afslag ministeriet ikke har ønsket at uddybe nærmere.

Bag arrangementet står avisen Zaman Scandinavia og SF's socialordfører, Özlem Sara Cekic. Socialordføreren mener, at statsministerens deltagelse vil sende et "stærkt signal" om, at der også er plads til det muslimske mindretal.

Kristendemokraterne klager over middag

Dansk Folkeparti mener til gengæld, at middagen er med til at "fremme accepten af islamiseringen af samfundet", og Kristendemokraterne er gået så vidt som at klage til Folketingets formand, Thor Pedersen (V) over, at middagen overhovedet får lov at finde sted på Christiansborg.

I forvejen har blandt andre Tyrkiets familieminister, Selma Aliye Kavaf, socialminister Benedikte Kiær (K) og tidligere overrabbiner Bent Melchior meldt deres ankomst til middagen om aftenen den 6. september i Snapstinget på Christiansborg.

I USA fejrede præsident Barack Obama - vanen tro - tidligere på måneden i Det Hvide Hus "iftar", der er det måltid mad, som muslimer spiser efter solnedgang under ramadanen.

Fogh fandt aldrig tid

Herhjemme inviterede Det Islamiske Trossamfund i 2006 officielt statsministerens forgænger, Anders Fogh Rasmussen (V), til at besøge en moské, efter han året forinden havde lovet et sådan besøg, "så snart kalenderen tillader det".

Anders Fogh Rasmussens løfte faldt i forbindelse med et højprofileret såkaldt dialogmøde med en række fremtrædende muslimer, som skulle være med til at forhindre en radikalisering af danske muslimer.

Da statsministeren i 2009 stoppede for at blive Natos generalsekretær, havde han stadig ikke fundet plads til besøget i sin kalender.

/ritzau/