Løkke tager til genmæle

Venstres formand skulle til Rio, men tog til USA. Nu forsvarer Lars Løkke Rasmussen sin rejse på Facebook.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Da Lars Løkke Rasmussen søndag satte sig i flysædet, forlød det, at han skulle til klimatopmøde i Rio. Siden er det kommet frem, at han i stedet rejste til USA for at besøge sin datter.

Nu forsvarer Venstres formand sin rejse på Facebook:

»Lars Løkke talte usandt, da han sagde, han skulle flyve direkte til Rio og derfor måtte gå ud af skatteforhandlingerne, siger TV2s politiske redaktør på stationens egen hjemmeside. Tankevækkende dækning af dansk politik...Så handler det igen om proces og fnidder frem for substans og indhold. Spørger man finansministeren og hans departementchef, vil de givet kunne bekræfte, at jeg fra toppen af forhandlingerne, som startede for 29 dage siden, sagde, at jeg skulle rejse mod Rio den 17. juni for at samle min datter i USA op på vejen,« skriver Lars Løkke og fortsætter:

»Vi havde derfor brug for en afklaring af, om der kunne skabes et forhandlingsgrundlag, så der kunne forhandles i dybden, mens jeg var væk. Det handler ikke om min fysiske tilstedeværelse i Danmark, men om regeringens vilje til at forhandle med afsæt i en skitse, hvor vi koncentrerer os om skatteprocenterne de kommende tre år (og ikke om en yderligere forhøjelse af beskæftigelsesfradraget på 300 kr. og topskattegrænsen på 1.000 kr. i 2022). På den måde kan vi nemlig lave en reel og øjeblikkelig nedsættelse af danskernes og virksomhedernes skat uden at lade dem betale det hele selv i form af bl.a. et indgreb mod boligejere og pensionister. Det medvirker Venstre nemlig ikke til! Det ville regeringen ikke. Men jeg har selvfølgelig inden min rejse meddelt finansministeren, at vi er parate, hvis de ændrer position. Det er sådan set, det der skiller: Politiske meningsforskelle - ikke min rejseplan. Vi har gjort begge dele klart for regeringen. Både Venstres politiske udgangspunkt og min kalenderplanlægning,« skriver Lars Løkke Rasmussen.

BNB