»Løkke svigter boligejerne«

De Konservatives leder, Søren Pape Poulsen, kalder det »afgørende« for eventuelle regeringsforhandlinger, at den stigende grundskyld bremses. Han anklager Venstres leder, Lars Løkke Rasmussen, for at svigte boligejerne.

Med under otte måneder til folketingsvalget retter K-formand Søren Pape Poulsen nu et hårdt angreb mod Venstres leder, Lars Løkke Rasmussen: Pape beskylder Løkke for at svigte boligejerne, fordi han ikke vil være med til at fastfryse grundskylden. Venstre afviser anklagerne. Fold sammen
Læs mere

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, er i færd med at svigte de danske boligejere, som oplever voldsomme stigninger i ejendomsskatterne­.

De Konservative vil bruge 4,5 milliarder kroner på at fastfryse grundskylden frem mod år 2020 på et krone og øre-beløb, og det krav bakker Venstre ikke op om.

Den konservative leder, Søren Pape Poulsen, siger ligeud, at »Løkke svigter boligejerne«, hvis han fastholder sin nuværende kurs.

»Vi oplever pensionister, som har betalt huset ud og altid svaret enhver sit, som nu sidder og regner på, hvornår de skal flytte fra hus og hjem på grund af grundskylden. Det er fuldstændigt ude i hampen, og jeg kan bare konstatere, at jeg ikke har hørt en melding fra Løkke om, at han vil gøre noget. Så længe man ikke vil det, så svigter man boligejerne,« siger Søren Pape Poulsen.

Han hæfter sig ved, at Lars Løkke Rasmussen i sidste uge meddelte, at det er et kardinal­punkt for ham, hvis han skal være statsminister, at den såkaldte boligjob-ordning genindføres.

Den konservative leder bakker op om ordningen, men han mener, at Løkke valgte den forkerte politiske mærkesag.

»Jeg så hellere, han gjorde det til et kardinalpunkt, at folk kan blive i deres eget hus og hjem, som de har købt og betalt. Det, synes jeg, måske er en lidt større sag.«Kan I overhovedet gå ind i en regering, hvor problemerne med grundskylden ikke adresseres?

»Det vil være fuldstændigt afgørende i en regeringsforhandling, at der bliver gjort noget ved grundskylden. Det er så absolut, du kan få mig til at sige det. En borgerlig regering skal føre borgerlig politik, og det er borgerlig politik, at folk, der har købt og betalt deres eget hus, kan blive boende. Det vil være et svigt af voldsom grad, hvis et regeringsbærende parti ikke kan stå inde for det,« siger Søren Pape Poulsen, som vil finansiere fastfrysningen af grundskylden ved hjælp af nulvækst i den offentlige sektor og effektiviseringer­.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Lars Løkke Rasmussen til de Konservatives angreb, men finansordfører Peter Christensen (V) afviser, at partiet svigter boligejerne.

»Når det kommer til yderligere skattelettelser, er der rigtigt mange ønsker – og der vil sikkert komme flere. Men pengene skal også række,« siger Peter Christensen, der aner­kender, at »udvalgte områder er hårdt ramt af stigende grundskyld«.

»Men vores førsteprioritet er at sænke skatten for de laveste arbejdsindkomster, fordi vi ser den største udfordring – økonomisk som moralsk – for at være, at det ikke kan betale sig at arbejde.«