Løkke: Succes i hjertebehandling presser systemet

Sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen erkender, at ventelisterne for hjertepatienter stiger nogle steder. Det skyldes, at flere bliver opereret, siger han.

Det kan være kritisk at vente på en hjerteoperation. Arkivfoto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

Hjertepatienter oplever flere steder i landet en længere ventetid på at få en hjerteskanning eller få foretaget en arbejdstest af hjertet. Det skriver Dagens Medicin torsdag på baggrund af tal fra Sundhedsstyrelsen og Dansk Hjerteregister.

Sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen forklarer den øgede ventetid med, at der opereres flere hjertepatienter.

- I forhold til 2001, hvor jeg blev minister, laver vi 50 procent flere bypass- og ballonoperationer. Dødeligheden er raslet ned med 20 procent. Hjertelidelser var tidligere den mest hyppige dødsårsag, det er det ikke længere, så hjerteområdet er en succes. Jeg anerkender, at det presser sundhedsvæsnet, at vi behandler flere patienter, men når systemet er under pres, skal det benyttes til det yderste, siger Lars Løkke Rasmussen til Ritzau.

Han understreger, at ventetiden svinger meget inden for de enkelte regioner, og derfor appellerer han til de praktiserende læger om at råde patienter til at søge hen, hvor ventetiden er kortest.

/ritzau/