Løkke sender fire ideer til Mette Frederiksen – og gør det klart, at hun må vælge side

Tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen »beklager at forstyrre igen og ødelægge den gode stemning« og kommer atter med indspark til debatten om genåbningen af Danmark.

»Hun må vælge side,« lyder det fra tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) om statsminister Mette Frederiksen (S). Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er formentlig gået de færrestes næse forbi, at tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ikke ligger helt på linje med sin efterfølger i Statsministeriet, når talen falder på, hvordan – og i hvilket tempo – Danmark skal genåbnes.

Og utilfredsheden er ikke aftaget efter torsdag aftens politiske coronadebat, hvor partilederne fra Christiansborg blandt andet debatterede, hvordan Danmark atter skal komme på fode igen.

»Beklager at forstyrre igen og ødelægge den gode stemning,« indleder Lars Løkke Rasmussen således sin seneste klumme i B.T., hvor han løbende – og bestemt ikke ubemærket – er kommet med kritiske indspark undervejs i coronakrisen.

I sin tekst beder han »i stilfærdighed« statsminister Mette Frederiksen (S) og andre med ansvaret for genåbningen om fire ting:

Åbn Danmark hurtigere end det, der sker nu. Spark gang i det private forbrug, for eksempel ved hjælp af en periode med lavere moms, som Venstre netop har foreslået. Åbn grænserne til først Tyskland og Sverige, og lad det gå hånd i hånd med flere muskler til eksportkreditfonden og en oprustning af Danmarks ambassader. Og lav »et hurtigt nabolande-tjek«, så for eksempel kapitalbeskatning kommer på niveau med nabolandene.

Løkke anfører i sin B.T.-klumme, at danskerne »har elsket, at alle partier har stået sammen i coronakrisen, men det holder ikke i længden«.

»Så satses der nu på en vækstorienteret politik, der hurtigst muligt fylder hullet i økonomien op, eller køres der videre med valgløfterne om Arne og bankskatter, som trækker pinslerne ud? I det valg kan statsministeren ikke spille på begge sider af stregen. Hun må vælge side,« lyder det fra den tidligere statsminister.

Indsparket fra Lars Løkke Rasmussen kommer som beskrevet i kølvandet på torsdagens partilederdebat, hvor også Venstres nuværende formand, Jakob Ellemann-Jensen, lod Mette Frederiksen forstå, at det liberale parti har flere ideer på bordet, når det gælder genopretningen af Danmark.

Han bedyrede således under den direkte debat, som blev sendt på både DR og TV 2, at det er et ultimativt krav for Venstre, at der er et skattestop under genopretningen efter coronakrisen.

»Hvis vi hæver skatterne i det her land, så skubber vi arbejdspladser ud af landet. Der er rigeligt med danskere, som har mistet deres arbejde. Vi er nødt til at sikre, at de kan komme på arbejde igen,« sagde Jakob Ellemann-Jensen og fortsatte:

»Og jeg vil bare sige meget klart, hvis man vælger den vej, hvor man mener, at der skal være højere skatter og højere afgifter, så bliver det uden Venstre.«

Statsminister Mette Frederiksen (S) fastslog, at regeringen ikke har planer om øgede skatter.

»Regeringens svar er ikke at sætte skatten op. Det vil være et mærkværdigt svar til et dansk erhvervsliv, der står i en rigtig, rigtig svær situation,« forklarede hun.