Løkke: ”Så er pengene på bordet”

Til næste år må de offentligt ansattes lønninger stige med op til fire procent, så de kan følge udviklingen i den privat sektor, lover regeringen.

Lars Løkke lover de offentligt ansatte samme reallønsudvikling som privatansatte. Arkivfoto: Keld Navntoft Fold sammen
Læs mere

”Vi ønsker, at lønudviklingen på det offentlige arbejdsmarked skal være som i den private sektor, så de offentlige ansatte har den samme adgang til reallønsfremgang som i det private”, siger finansminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Sammen med vicestatsminister Bendt Bendtsen (K) havde Lars Løkke tirsdag formiddag møde med topfolkene i Kommunernes Landsforening og Danske Regioner, hvor der blev opnået enighed om den højere lønramme. Rammen betyder, at de offentligt ansattes løn næste år må stige med fire procent i stedet for 3,17 procent. Det svarer til, at kommunerne får 900 mio. kr. mere i bloktilskud i 2008, regionerne får 300 mio. kr. i bloktilskud til regionerne og 500 mio. til de statsansatte.

”Så er pengene på bordet,” konstaterer Lars Løkke Rasmussen.

. I de kommende tre år vil regeringen hæve lønrammen i den offentlige sektor med 1,7 mia. årligt.

Det svarer til godt fem mia. kr. over tre år. Dermed matcher regeringen umiddelbart det krav til ekstraordinær lønløft, som S, SF og DF længe har krævet.

Den højere lønramme skal nu fordeles i de kommende forhandlinger mellem arbejdsmarkedets parter.