Løkke rejser til Paris for at møde Hollande og mindes ofre

Når de to ledere mødes, er der en række punkter på dagsorden herunder sikkerhedspolitik, IS og migration.

Place de la Republique i hjertet af Paris blev et sted, hvor franskmændene samledes for at mindes de døde. Scanpix/Thomas Samson Fold sammen
Læs mere

København. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) rejser torsdag til Frankrig for at mødes med den franske præsident, François Hollande.

Besøget finder sted tre dage før årsdagen for det mest voldsomme terrorangreb i nyere fransk historie, der kostede 130 mennesker livet og sårede flere hundrede.

Statsministeren benytter anledningen til at mindes ofrene ved en markering på Place de la Republique i hjertet af Paris.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

- Frankrig har i de seneste år været udsat for flere skånselsløse angreb på deres frie og åbne samfundsform.

- Jeg vil bruge mit besøg til at understrege, at Danmark står skulder ved skulder med franskmændene i kampen mod de mørke kræfter, der bekæmper vores måde at leve på, siger Lars Løkke Rasmussen.

Foruden anslaget vil sikkerhedspolitik og kampen mod terror præge statsministerens møde med præsident Hollande.

Desuden skal de tale om kampen mod den militante bevægelse Islamisk Stat, konflikten i Ukraine med Rusland, migration samt EU's fremtid.

- Som et lille land er Danmark dybt afhængig af et tæt samarbejde med gode allierede som Frankrig i kampen mod volden fra grænseoverskridende terrororganisationer.

- Derfor er det også vigtigt, at Danmark fastholder den tættest mulige tilknytning til Europol, siger Løkke.

Det fremgår ikke, hvorvidt statsministeren vil søge den franske præsidents opbakning til at sikre Danmarks fremtidige tilknytning til Europol.

/ritzau/