Løkke: Regeringen styrer ikke Vækstforum

Vækstforum er ikke regeringens forlængede arm, siger Løkke. Han tager fagbevægelsens protester helt roligt.

Arkiv Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) afviser, at forslagene fra Vækstforum om blandt andet afskaffelse af efterlønnen er bestillingsarbejde for regeringen.

- Vækstforum er ikke regeringens forlængede arm. Regeringen er ikke i stand til at bestille noget arbejde, siger Løkke.

Statsministeren peger på, at det er Vækstforum selv, der har besluttet at lave en række skriftlige anbefalinger.

Derefter er Vækstforums formand, Lars Nørby Johansen, der er bestyrelsesformand for Falck, og OECD's direktør, Jørgen Elmeskov, udpeget til at stå i spidsen for arbejdet.

Løkke var torsdag inviteret til et britisk-nordisk-baltisk topmøde om vækst og jobskabelse i London.

Med ved det arrangement var også flere af Vækstforums medlemmer. Heriblandt LO's formand, Harald Børsting, som er frustreret over anbefalingerne.

- Der ligger nogle fuldstændigt uspiselige ting i det udspil, vi har set. Og hvis vi bare er i nærheden af det, så er LO ikke en del af en samlet tilbagemelding, siger Børsting.

Det er især anbefalingerne om afskaffelse af efterlønnen og løntilbageholdenhed, der har vakt vrede i fagbevægelsen. Men Løkke afviser, at det er skadeligt for Vækstforums troværdighed, hvis fagbevægelsen ikke vil bakke op om de endelige anbefalinger.

- Idéen med vækstforum har aldrig været, at vi skulle lave et stort nationalt kompromis, og at man skal være enige om alting, siger Løkke, som heller ikke er overrasket over protesterne fra fagbevægelsen .

- Man har lov til at være uenig. Og jeg ved godt, at LO er imod afskaffelsen af efterlønnen. Det budskab har jeg godt fanget. Men jeg tror også godt, at Harald Børsting har fanget, at jeg synes, at det er en god idé, siger Løkke.

/ritzau/