Løkke: Regeringen har sendt udlændingepolitikken i ruiner

Lars Løkke Rasmussen mener, regeringens udlændingepolitik har været for svag, hvilket har givet plads til udemokratiske kræfter, der nu opfordrer til ikke at deltage i folketingsvalget.

Foto: Sophia Juliane Lydolph

Der er blevet lukket mennesker ind i Danmark, som ikke hører til.

Sådan lyder konstateringen fra Venstres statsministerkandidat, Lars Løkke Rasmussen (V), efter en række islamistiske grupperinger har opfordret til ikke at stemme ved folketingsvalget 18. juni.

»Det paradoksale er, at vi har et demokrati, hvor vi har mennesker, som bruger demokratiske rettigheder til at undergrave vores demokrati,« siger Lars Løkke Rasmussen til TV 2 News.

I et interview lørdag med TV 2 siger Abu Ubaydillah, der er talsmand for organisationen »Kaldet til Islam«, at Danmark ikke er et demokrati, men »en diktaturstat« med statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) som diktator. Abu Ubaydillahs opfordring er at holde sig fra stemmelokalerne til valget.

Lars Løkke Rasmussen betegner det som »fuldstændig groteske udtalelser«.

Ifølge Venstre-formanden er det et tegn på, at udlændingepolitikken er slået fejl og i dag »flyder rundt«. Og regeringen står med et stort ansvar, forklarer han.

»De har ikke handlet, og det er et svigt, at udlændingepolitikken ligger i ruiner,« siger Lars Løkke Rasmussen, der samtidig bemærker, at antallet af asylansøgere er steget markant de seneste år.

»En del af løsningen er at stramme op, så Danmark står åbent for dygtigt uddannede personer og er lukket mere effektivt af for andre personer med andre motiver,« siger Lars Løkke Rasmussen til TV 2 News.