Løkke rækker hånden ud mod Konservative men står ved SV-melding

I et opslag på Facebook kalder Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, VK-samarbejdet for rygraden i blå blok.

Lars Løkke Rasmussen under et pressemøde i forbindelse med Venstres sommergruppemøde på Kragerup Gods ved Ruds Vedby, fredag den 9. august 2019. . (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

Tidligere statsminister og nuværende formand for Venstre, Lars Løkke Rasmussen, skriver på det sociale medie Facebook, at han ser samarbejdet mellem Venstre og Konservative som kernen i blå blok.

Det sker efter, at han under valgkampen åbnede op for et samarbejde over midten med Socialdemokratiet. En melding, der har fået stor kritik fra alle andre partiledere i blå blok, men som han nu står ved.

»VK-alliancen er rygraden i det borgerlige-liberale Danmark. Jo stærkere den er, desto større er sandsynligheden for en borgerlig-liberal ledet regering«, skriver Lars Løkke Rasmussen.

Meldingerne om et muligt regeringssamarbejde med Socialdemokratiet kom under valgkampen og blev begrundet med, at yderfløjene ikke skulle kunne styre dansk politik med ultimative krav.

Den analyse står Lars Løkke Rasmussen ved i sin Facebook-opdatering.

»Med afstand til valget og med, hvad der virker som tabt erindring om Stram Kurs' og Ny Borgerliges fremkomst er det visse steder blevet udlagt som rent forræderi over for det borgerlige Danmark.«

»Det er jeg - næppe overraskende - ikke enig i. Der var ingen udsigt til flertal bag de blå partier, og var det alligevel mirakuløst indtruffet, ville det have været alt for broget at regere på, skriver han.

/ritzau/