Løkke: Pia Kjærsgaard er oplagt formand for Folketinget

Pia Kjærsgaard bør blive Folketingets næste formand, siger Lars Løkke Rasmussen, der kalder hende for en »garvet parlamentariker«.

Lars Løkke Rasmussen vil have Pia Kjærsgaard som ny formand for Folketinget. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dansk Folkepartis værdiordfører, Pia Kjærsgaard (DF), er ikke alene et godt menneske - hun er også garvet parlamentariker, og derfor peger Lars Løkke Rasmussen (V) på hende som Folketingets nye formand.

Den nyudnævnte statsminister kan ikke se noget bedre bud til den vigtige post, fortæller han til TV 2.

»Pia er som det første en meget garvet parlamentariker, der har haft en fantastisk karriere,« siger Lars Løkke Rasmussen og opridser Pia Kjærsgaards politiske karriere, hvor hun skabte Dansk Folkeparti ud af et Fremskridtsparti, der med Løkkes ord »var i ruiner«.

»Derudover vil jeg sige om Pia - og det betyder noget i den her sag - at hun er simpelthen et godt menneske og en god ven - og det er ikke kun forbeholdt dem, hun deler holdninger med. Vi er ikke enige om alt,« siger Lars Løkke Rasmussen og understreger, at det ikke er ham alene, der kan træffe beslutningen om at vælge hende som formand.

Pia Kjærsgaard personlighed er ifølge statsministeren lige nøjagtig det, rollen som Folketingets formand drejer sig om - at kunne se ud over politiske holdninger og skabe et godt samarbejde i Folketinget.

Slutteligt mener Løkke også, at valgets tale skal afspejle fordelingen af poster i Folketinget. Og når nu ikke Dansk Folkeparti får nogen ministerposter, er det ifølge statsministeren kun på sin plads, at det næststørste parti får formandsposten efter Mogens Lykketoft (S).

Såfremt Pia Kjærsgaard får posten, ville det være første gang, at en kvinde sætter sig i formandsstolen i Folketinget.