Løkke om folketingsvalg: Vi kommer nok ikke til at vente så længe

Venstres formand tog sig tid til at forklare de fremmødte til grundslovsfest ved Ollerup Gymnastikhøjskole, at han har tænkt sig at genskabe tilliden til danskerne inden næste valg. Det kan nemlig være lige om hjørnet, forudser Løkke.

V-formand Lars Løkke Rasmussen hilser ved ankomsten til Vester Skerninge ved Ollerup torsdag d. 5 juni 2014 hvor han skal holde sin grundlovstale. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Inden for et år skal danskerne sætte deres kryds ved et folketingsvalg.

Det forudser Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen (V), der torsdag holdt grundlovstale på Ollerup Gymnastikhøjskole i det sydfynske.

»Grundloven siger ganske vist, at statsministeren kan vente til 15. september næste år, men jeg føler mig nu ret overbevist om, at vi ikke kommer til at vente helt så længe. Så vi har travlt. Travlt, fordi Danmark har brug for, at der kommer en ny regering,” siger han.

Flere hundrede demokratielskende danskere havde trodset regnen og mødt op på Ollerup Gymnastikhøjskole for at deltage i den årlige grundlovsfest og høre årets hovedtaler.

»Det bliver Lars Løkkes første tale i sit nye liv,« sagde Annegrethe Kløverpris, en af de mange lokale tilhørere, der havde taget plads på græsplænen foran scenen.

Hun har en klar forventning om, at Venstre-formanden er en forandret leder som følge af den seneste bilagsag.

Hvorvidt Lars Løkke Rasmussen (V) er en ny formand må tiden vise, men han kom i hvert fald selv ind på, at sagerne om dyre flybilletter, tøjkøb for over 150.000 og et svigende nederlag til Europa-Parlamentsvalget har givet ham en værdifuld lektie.

»Man skal lære af de fejl, man begår. Jeg har lært meget – ikke kun om, hvad man kan »tillade« sig, når man som jeg gerne vil have danskernes demokratiske opbakning til at stå i spidsen for Danmark, men også om hvad der skal til, og hvad der kræves, hvis man skal nå det mål,« sagde en veloplagt Lars Løkke.

Han understregede, at hovedansvaret for at genskabe vælgernes tillid til Venstre står til ham.

»Jeg ved, at øjnene hviler tungt på mig. At mange tænker, hvad er han dog for en. At jeg har ladet tegne et billede af mig som person, som ikke helt står mål med den måde, jeg opfatter mig selv på.«

»Men sådan er det. Der er kun en, der kan ændre på det billede, og det er mig.«

Foruden sagerne om Lars Løkke Rasmussens person, fokuserede Venstre-formanden på udfordringerne med at opretholde Danmark som et »fantastisk« land.

I øjeblikket er 800.000 danskere på overførselsindkomst, men det tal skal fremover være meget mindre, mente Løkke, og gentog sit løfte om at sænke skatten i bunden, hvis det er ham, der kommer til magten.