Løkke og Støjberg stjæler rampelyset - ingen googler finansloven

Vil du i medierne, skal du være statsminister, forsøge at bremse tilstrømningen af flygtninge eller gå af efter adskillige møgsager. Og hvis du vil googles, skal du ikke være et finanslovsforslag.

Foto: Simon Læssøe. Inger Støjberg er vant til at blive stillet spørgsmål af medierne. Her ankommer hun til topmøde om en bedre integrationsindsats på Marienborg.
Læs mere
Fold sammen

Der gik ikke mere end lige godt tre timer, fra finansminister Claus Hjort Frederiksen i tirsdags fremlagde regeringens finanslovsudspil, til Forsvarsministeriet klokken 14.15 udsendte en pressemeddelelse med beskeden om, at Carl Holst trådte tilbage som forsvarsminister.

Og finanslovsforslaget, der ellers traditionelt rydder mediedagsordenen i dagene efter, det er fremsat, har fået kamp til sit hår i den uge, der er gået.

Det viser en optælling, som politiko.dk har lavet over, hvor ofte de forskellige store politiske historier fra sidste uge har været omtalt i Berlingske, BT, Børsen, Ekstra Bladet, Information, Jyllands-Posten, Kristeligt Dagblad, Politiken og Weekendavisen.

Finansloven optrådte således 195 gange, mens Carl Holst og Peter Christensen, som onsdag ganske overraskende blev offentliggjort som Holsts afløser, tilsammen er blevet omtalt i 189 gange.

Sidste uges tredjemest omtalte historie var regeringens plan om at flytte 3.899 statslige arbejdspladser fra København og ud i landet. Udflytningsplanen blev omtalt i 46 artikler.

Mediernes fokus vs. danskernes interesse

Når vi vender blikket bort fra medierne og i stedet fokuserer på, hvad danskerne interesserer sig for, tegner der sig et billede af en finanslov, der ikke vandt klangbund i befolkningen.

For mens danskerne googler Løkke, Støjberg og Holst i stort omfang, får finansloven ikke megen opmærksomhed. Det samme gælder i øvrigt Irakkommissionen.

Nedenstående graf viser, hvor meget danskerne har google »Lars Løkke«, »Carl Holst«, »Støjberg«, »finanslovsforslag« og »Irakkommission« fra juli til oktober i år.

Fold sammen
Læs mere

Note: Vi har også undersøgt »finanslov«, men er ikke søgt nok på dette ord til, at google kan producere en graf for det.

Hokus pokus Løkke og Støjberg i fokus

I går indledte statsminister Lars Løkke Rasmussen så folketingsåret med den traditionsrige åbningstale. Dagen markerede samtidig, at Venstre-regeringen nu har siddet i 100 dage.

I den forbindelse har politiko.dk foretaget en analyse af, hvor meget de forskellige ministre og partiledere har været omtalt i aviserne.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen og integrationsminister Inter Støjberg løber med opmærksomheden fra de trykte medier. Begge er  siden regeringsdannelsen omtalt mere end 600 gange i de 9 medier, vi har undersøgt.

Tredjepladsen over de mest omtalte politikere indtages af nu forhenværende forsvarsminister Carl Holst med 511 omtaler.

Mette Frederiksen og Thulesen Dahl kommer tættest på Løkke

Sammenlignet med de øvrige politiske ledere i Folketinget, løber statsministeren også med klart mest medieomtale - igen optalt siden regeringsdannelsen.

Nærmest ham kommer lederen af Socialdemokraterne, Mette Frederiksen, og Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl. De er begge omtalt omkring 400 gange.

Mindst omtale har SF-lederen Pia Olsen Dyhr fået, men Uffe Elbæk (Alternativet), Søren Pape Poulsen (K) og Anders Samuelsen (LA) er ikke meget foran.

Flygtningekrisen har fyldt spalterne
Ser vi på, hvor meget sommerens flygtningekrise har fyldt i medierne sammenlignet med en række af regeringens initiativer og andre udvalgte politiske temaer, står det klart, at den aktuelle flygtningesituation har fyldt klart mest i aviserne.

For mens flygtninge og immigranter er omtalt mere end 4.000 gange, må finansloven nøjes med føromtalte 600 omtaler, integrationsydelsen 200 og BoligJobordningen kun 90.

Alt sammen er som skrevet opgjort fra dagen, hvor regeringen blev udnævnt og offentliggjort til i går.