Løkke: Nogle bydele er rene parallelsamfund

Regeringen tager hul på debatten om folk med dansk pas, som »ikke vil Danmark«.

Regeringen mødtes mandag den 11. september til et  to dages seminar i Esbjerg. Inden seminaret var regeringen på en bustur rundt på Esbjerg Havn . Her ses statsminister Lars Løkke Rasmussen ude på havnen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er styr på asyltilstrømningen. Og flere flygtninge kommer i arbejde. Men der er lang ved igen, før integrationsproblemerne er løst, mener statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Derfor er udfordringen med parallelsamfund højt på dagsordenen, når regeringen mødes til seminar i Esbjerg mandag og tirsdag.

»Rundt omkring i landet er der slået huller i danmarkskortet. Vi har nogle bysamfund som er rene parallelsamfund. Det har vi svigtet på historisk,« siger Lars Løkke Rasmussen.

Statsministeren slår fast, at regeringen arbejder benhårdt på at slippe af med udlændinge, der ikke skal være i Danmark.

Han henviser til, at udviklingsminister Ulla Tørnæs (V) og udlændingeminister Inger Støjberg (V) for nylig blev enige med Nigeria om en hensigtserklæring, der skal bane vej for, at nigerianere uden opholdstilladelse kan sendes hjem.

Og justitsminister Søren Pape Poulsen (K) arbejder på at få sendt kriminelle rumænere tilbage til Rumænien.

»Men vi er også nødt til at acceptere, at vi har folk i Danmark, som har dansk pas og er her i tredje generation, som ikke rigtig vil vore samfund. Der kan man ikke bare rive passet i stykker,« siger Løkke.

/ritzau/