Løkke: Man kan ikke besætte sig til ophold

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) slår nu fast, at de afviste irakiske asylansøgere ikke skal forvente særbehandling, selvom de har indtaget en kirke på Nørrebro.

Lars Løkke Rasmussen afviser at genåbne de afviste irakiske asylansøgeres sager. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De afviste irakiske asylansøgere, som i øjeblikket har indtaget en kirke på Nørrebro får ikke genoptaget deres sager, hvis det står til Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

- Myndighederne skal forholde sig til de afviste irakiske asylansøgere fuldstændig på samme måde, som hvis de sad et andet sted end i en kirke. Der er indgået en aftale med Irak, som betyder, at vi får skabt mulighed for at få dem til at rejse hjem. Deres sager er afgjort af Flygtningenævnet, siger Lars Løkke Rasmussen på sit ugentlige tirsdagspressemøde i Statsministeriet.

Vil du stå her og afvise at sagerne bliver genåbnet?

- De sager er afgjort af Flygtningenævnet, som er et uafhængigt domstolslignende organ. Jeg er i øvrigt bekendt med, at en del af sagerne på ny blev forelagt igen i 2007 med samme udfald, så er det i øvrigt sådan, at hvis der i forbindelse med den nuværende sagsbehandling dukker noget nyt op, så har myndighederne en forpligtelse til at tage det i betragtning. Men der er tale om sager, som er afgjort.

Kan man forstille sig, at politiet skal ind og hente dem ud af kirken rent fysisk?

- Det er fuldstændig op til de relevante myndigheder at få tilrettelagt, hvordan en sådan hjemrejse kan ske. Regeringen skal ikke indtage nogen ny position. Danmark er et land, hvor man kan få asyl, hvis man er personligt forfulgt. Vi har et uafhængigt Flygtningenævn, der afgør om man opfylder bestemmelserne. Gør man ikke det, så skal man rejse ud. Man skal ikke kunne besætte sig til en opholdstilladelse i Danmark, siger Lars Løkke Rasmussen.