Løkke kickstarter reform af det offentlige på Marienborg

Velfærdssamfundet er til for borgeren, ikke omvendt, siger Løkke før møde på Marienborg om sammenhængsreform.

60 repræsentanter fra fagbevægelsen, erhvervsorganisationer og kommunerne vil fredag deltage i et møde med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på Marienborg.

Her skal parterne sætte gang i arbejdet med regeringens såkaldte sammenhængsreform:

- Velfærdssamfundet er til for borgeren, ikke omvendt. Alligevel drukner den enkeltes behov ofte i et virvar af systemer og sagsbehandling.

- Og desværre ser vi ofte, at de med størst behov rammes af den mest uigennemtrængelige mur af bureaukrati og systemer. Det skal være slut, siger Løkke i en skriftlig kommentar før mødet.

Statsministeren bruger jævnligt Marienborg som ramme for større møder og konferencer.

På mødet skal deltagerne debattere, hvordan der kan skabes mere tid til kerneopgaverne, bedre velfærd på tværs af sektorerne og en mere tidssvarende offentlig sektor.

- Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at den bedste vej til at sætte borgeren først er at give medarbejderne plads. Regeringen vil sætte heltene på gulvet fri til at gøre det, de brænder for. At rådgive, vise omsorg, undervise og behandle, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han siger, at regeringen vil gennemføre en "ambitiøs og flerstrenget" reform af den offentlige sektor:

- Jeg glæder mig til på Marienborg at kickstarte arbejdet i selskab med mange af de kræfter, der er engageret i at udvikle velfærdssamfundet, siger Løkke.

/ritzau/