Løkke: Jobreform er højeste prioritet

Hvis Venstre får nøglerne til Statsministeriet tilbage, vil en jobreform kunne træde i kraft allerede i 2016. Den skal indeholde et moderniseret kontanthjælpsloft og skattelettelser i bunden, siger formand Lars Løkke Rasmussen fra partiets landsmøde i Herning.

Venstres landsmøde 2014. Formand Lars Løkke Rasmussens tale til Landsmødet Fold sammen
Læs mere
Foto: Bo Amstrup

Vi nærmer os en valgkamp og fra det blå podie midt i MCH Kongrescenter i Herning flød det ud med løfter, da Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen (V), holdt tale lørdag morgen på partiets landsmøde. Løfter som vælgerne kan regne med, siger han.

Hvis Venstre får nøglerne til Statsministeriet tilbage ved det valg, der kommer senest i september 2015, så kan danskerne regne med, at der som det første bliver indkaldt til forhandlinger om en jobreform, der skal træde i kraft i 2016.

Fra første dag ved magten vil partiet også indføre et skatte- og byrdestop og indkalde alle Folketingets partier til forhandlinger om en ny udlændingepolitik, som allerede er fremlagt under navnet »Et Danmark for dem der kan og vil«.

Og så skal der strammes op på asylområdet.

»Det kræver, at vi renser ud i de tilbud, som regeringen har skabt, der gør, at det at søge asyl i Danmark fremstår som noget ekstraordinært attraktivt,« siger Lars Løkke Rasmussen.

Med rekordstor landsmøde-opbakning høstede Lars Løkke mange klapsalver fra et veloplagt bagland, som Venstres formand lovede, at et »løftebrud« ikke er et prædikat, han vil have hæftet på sig, hvis han skal stå i spidsen for en regering igen.

»Jeg kan ikke love, hvor langt vi kommer. Men jeg kan love, at de første skridt, jeg har annonceret i dag - dem vil vi tage, hvis vi vinder valget,« lød det fra den tidligere statsminister.

Talen var en opsummering af de udspil, som vi allerede har hørt fra Venstre i forbindelse med forhandlingerne om vækstpakken og fremlæggelsen af partiets forslag til en finanslov. Det er de fem mærkesager, som partiet vil gå til valg på om mindre end et år.

Vi skal kunne være trygge i hjemmet, sundhedsvæsnet skal styrkes, Danmark skal være åbent for udlændinge, der kan og vil, vi skal have flere private arbejdspladser og færre danskere skal forsørges af det offentlige, lyder løfterne.

Og ifølge Lars Løkke Rasmussen kan danskerne regne med de løfter, han lørdag har givet foran hele Venstres bagland. Kun tiden vil vise, om Løkke får mulighed for at bevise, at danskerne kan regne med ham.