Løkke: Jeg skal også kunne se mig selv i øjnene

Venstre-formanden sigter efter en manøvredygtig regering, der tager hensyn til »valgets tale« om kernevelfærd, sundhed og ældre. Men han skal også kunne se sig selv i spejlet, understreger han.

Onsdag formiddag fortsætter Lars Løkke Rasmussen (V) forhandlingerne om en dannelse af en ny regering. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kristian Thulesen Dahl (DF) og Lars Løkke Rasmussen (V) ser ud til at nærme sig hinanden.

Ikke alene til middag og Sankt Hans-fejring hos Venstre-formanden i Nyhavn tirsdag aften. Også omkring forhandlingsbordet for den kommende blå regering onsdag middag.

Ifølge Løkke går forhandlingerne »planmæssigt«, men han erkender foran den fremmødte presse på Christiansborg, at det er svært at få enderne til at mødes, fordi partierne mildest talt »ikke ser ens på alting«.

»Men det er også vigtigt, at man kan se sig selv i spejlet. Politik er ikke kun en karriere, det er også et spørgsmål om at ville noget,« siger Løkke og tilføjer, at han derfor skal kunne genkende den retning, han har sat.

»Men jeg ved godt, at det bliver i et andet tempo, end hvis jeg kunne bestemme alting selv,« tilføjer Løkke.

Kristian Thulesen Dahl slog onsdag formiddag fast, at DF-kravet om en vækst på 0,8 procent i den offentlige sektor er et middel og ikke et ufravigeligt mål, og det tolkes bredt som, at han er ved at bløde op og komme Løkkes nulvækst lidt i møde. Men DF-formanden gjorde samtidig opmærksom på, at Venstre især skal komme DF i møde.

Løkke sigter med egne ord efter en »manøvredygtig regering«, som ikke er så hårdt bundet op, at den ikke kan lytte til andre partier, når regeringsgrundlaget først er skrevet.

»Og så er det vigtigt, at en ny regering respekterer valgets tale. Der er sendt klare signaler fra danskerne om, at man ønsker at prioritere noget kernevelfærd, sundhed og de ældre,« siger Løkke.

Han har onsdag formiddag haft Dansk Folkeparti til forhandlinger og får besøg af Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti ud på eftermiddagen.