Løkke: Jeg måtte godt få sommerhusophold i fødselsdagsgave

Statsministeren mener ikke, at han har overtrådt reglerne for, hvad folketingsmedlemmer må få i gaver.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) til samråd om kvotekonger onsdag den 31. januar 2018. Miljø- og Fødevareministeriet har kaldt statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i samråd om statsministerens relation til kvotekonger. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) fastholder, at han ikke overskred nogle regler, da han i 2014 fik et sommerhusophold i Skagen i 50-års fødselsdagsgave af storfiskeren John-Anker Hametner Larsen.

»Jeg må godt - ligesom alle andre - få fødselsdagsgaver,« siger Løkke efter et samråd, der netop kredsede om hans relation til storfiskeren fra Thyborøn.

»Når man fylder 50 år, må man godt få en lejlighedsgave. Sådan er reglerne. Det er jo ikke sådan, at det er regelfrit, det her,« siger Lars Løkke Rasmussen.

På samrådet fastholdt han, at han ikke har haft relationer til de såkaldte kvotekonger, der har været styrende for regeringens fiskeripolitik.

»Den gave, jeg fik, fik jeg, da jeg blev 50 år. Der var jeg ikke statsminister, og jeg kunne ikke vide, at jeg ville blive det igen.«

J»eg har overholdt de gaveregler, der gælder for folketingsmedlemmer.«

»Der er ingen af de gaver, jeg fik til min fødselsdag, der var uberettigede.«

/ritzau/