Løkke: Jeg har selv betalt for mit tøj

Lars Løkke Rasmussen afviser at have brugt skattekroner på at købe tøj til privat brug. Tøjudgifterne blev brugt som politiker, og hvis tøjet blev taget med hjem, betalte han selv, lyder det.

Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et talstærkt pressekorps konfronterede tirsdag Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen (V), med historien om, at Venstre i løbet af ti måneder i 2010 og 2011 købte tøj til partiformanden for 152.000 kroner.

Udgifterne, der er blevet offentliggjort i Ekstra Bladet, er ifølge Venstres partisekretær, Claus Richter, gået til politisk arbejde. Det bekræfter Lars Løkke Rasmussen også.

»Jeg kan bekræfte, at Venstre initierede, at jeg blev sendt ud til en bestemt herretøjsbutik, som jeg i øvrigt aldrig selv har brugt før. I det omfang, at tøjet er udtaget til privat brug, er det en omkostning, jeg selv har stået for,« siger Lars Løkke Rasmussen.

Han vil dog ikke sige, hvor meget af tøjet, der er endt på knagerækken derhjemme.

»Jeg betragter det som en privat sag, hvor meget jeg bruger på skummetmælk og tøj,« siger han.

Tøjindkøbet til Lars Løkke Rasmussen fandt sted, mens han var statsminister, og foregik herretøjsbutikken Zornig på Frederiksberg. Ifølge partisekretær Claus Richter blev tøjet - der blandt andet inkluderer sko til over 2.000 kroner pr. par, boxershorts og sokker - brugt, når Lars Løkke Rasmussen optrådte som statsminister.

»Jeg kan bekræfte, at Venstre har foranlediget Lars Løkke Rasmussen til at lade sig ekvipere hos Zornig i forbindelse med diverse kampagneaktiviteter, photo shoots, etc. I det omfang, tøj efterfølgende er udtaget til privat brug, har Lars Løkke Rasmussen selv afholdt udgiften,« skriver Claus Richter i en SMS til Ekstra Bladet.

Regningerne, som Ekstra Bladet har fået fat i, er sendt til Venstres Landsorganisation.

Lars Løkke Rasmussen siger selv, at »det er fornuftig, at man ser nogenlunde velklædt ud«, men vil tirsdag ikke kommentere sagen yderligere.

TV: Thomas Larsen: Løkkes kvajekvote er brugt op: