Løkke: Ingen »blodpenge« til fagbevægelsen

Hvis Venstre er med til at skaffe penge i trepartsaftalen, skal partiet have indflydelse på, hvad pengene skal gå til, og det er ikke til fagbevægelsen, lyder det fra Lars Løkke Rasmussen.

Venstres formand Lars Løkke Rasmussen forlader mødet med statsminister Helle Thorning-Schmidt i Statsministeriet. Statsministeren orienterede om regeringens udspil til de kommende trepartsforhandlinger. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Astrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis Venstre er med til at hjælpe regeringen med at skaffe fire milliarder kroner i en trepartsaftale, så skal pengene ikke gå til at forgylde fagbevægelsen som »blodpenge« til gengæld for hjælp i valgkampen. I stedet bør en del af pengene gå til skattelettelser.

Sådan lød det fra Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, efter han onsdag morgen havde været til kaffemøde hos statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) for at blive orienteret om de kommende trepartsforhandlinger.

- Hvis Venstre er med til at skaffe penge, så skal vi også være med til at bruge dem, sagde Lars Løkke Rasmussen, der kaldte regeringens ambition med trepartsaftalen om at skaffe fire milliarder kroner og øge arbejdsudbuddet »en fin målsætning«.

Lars Løkke Rasmussen vil blandt andet kræve skattelettelser, hvis Venstre hjælper med at bære trepartsaftalen igennem i Folketinget.

- Vi deler regeringens ambition om, at vi skal gøre dansk økonomi mere robust, øge arbejdsudbuddet og skaffe nogle penge, men vi medvirker ikke til at betale - undskyld udtrykket - blodpenge til en fagbevægelse, der har støttet S-SF i valgkampen, sagde Lars Løkke Rasmussen, der tilføjede:

- Vi medvirker meget gerne til at skaffe nogle friske milliarder, men vi har også det grundsynspunkt, at skaffer man dem, så skal de bruges til dels at gøre Danmark stærkere - altså uddannelse og forskning - og så ville det også være helt på sin plads, hvis nogle af pengene blev sendt tilbage til danskerne.

Lars Løkke Rasmussen ville ikke svare på spørgsmålet om, hvorvidt Venstre kan stemme for at afskaffe helligdage, hvis trepartsforhandlingerne ender med det.

- Nu venter jeg og ser, hvad de her trepartsforhandlinger ender med. De er jo ikke startet endnu, men jeg kan sige helt overordnet, at ambitionen om at øge arbejdsudbuddet er en ambition, vi deler i Venstre, siger Lars Løkke Rasmussen.