Løkke indkalder til EU-møde

Statsministeren vil indkalde til et møde om dansk europapolitik inden sommerferien. Sådan sagde han i sin tale til Folketingets afslutningsdebat.

Foto: Casper Christoffersen

Inden sommerferien vil Statsminister Lars Løkke Rasmussen indkalde Folketingets partier til en snak om den danske europapolitik, for statsministeren vil af med de danske forbehold.

- Vi vil af med forbeholdene, når to grundlæggende ting er opfyldt, sagde Lars Løkke, da han her til morgen gik på Folketingets talerstol og aflagde sin redegørelse om den indenrigs- og udenrigspolitiske situation.

For at sende forbeholdene - og dermed også Euroen - til folkeafstemning skal der være klahed over samarbejdet i EU, og et bredt flertal af Folketingets partier skal bakke op om afstemningen, sagde statsministeren. Dermed gentog han sin betingelse om, at SF også skal være med.

- Jeg vil inden sommerferien indkalde Folketingets partier til et møde om dansk europapolitik, fortsatte han.

Statsministeren bruger traditionen tro taletiden til at fortælle, hvad der er sket gennem folketingsåret, der gik. Ikke overraskende var det den økonomiske politik og finanskrisen, som fyldte mest i talen, mens emner som bandekrig, klima og velfærd også blev berørt.

Afslutningsdebatten forventes at vare resten af dagen. Du kan følge den i vores live-blog fra Folketinget, og du kan læse hele Lars Løkke Rasmussens tale på statsministeriets hjemmeside.