Løkke i interview: »Venstre står det næstbedste sted i dansk politik«

I et interview fortæller Lars Løkke Rasmussen, at han – set i lyset af valgresultatet – ikke kan svare på, hvorfor Venstre står i den nuværende situation. »Vælgerne kvitterede for det ryk. Det er min entydige konklusion, og vi er nu ti flere mandater i folketingsgruppen,« siger han til Jyllands-Posten.

»Vi står rigtigt stærkt, og derfor er det trist at opleve, at fodfejl i overgangen fra sommer og frihed til, at vi igen skal i arbejdstøjet, gør, at der opstår en selvantændelse i hele vores bagland,« siger Lars Løkke Rasmussen til Jyllands-Posten. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Både partifæller i Venstres bagland og en række af Venstres folketingsmedlemmer har den seneste tid gjort opmærksom på, at de ønsker, at partiets ledelse går af. At de har mistet tilliden til ledelsen.

Det fik tirsdag Lars Løkke Rasmussen til at medvirke i et interview i Jyllands-Posten, hvor han fortæller, at han – set i lyset af valgresultatet – ikke kan svare på, hvorfor partiet er endt i denne situation.

»Det er et godt spørgsmål, som jeg ikke er i stand til at besvare. Men jeg kan sige, hvor vi kunne have siddet. Venstre står det næstbedste sted i dansk politik. Det bedste er givetvis at være i regering. Men vi står i den strategisk bedste situation overhovedet,« siger han til Jyllands-Posten.

Han fortæller, at han står til ansvar for de valg, han traf under valgkampen. Blandt andet smed han bomben om at danne en SV-regering. Men han mener, at vælgerne ud fra mandatfordelingen at dømme reagerede positivt.

»Vælgerne kvitterede for det ryk. Det er min entydige konklusion, og vi er nu ti flere mandater i folketingsgruppen. Vi har foretaget en slags frigørelse. Det italesætter nogle så, som at vi smadrer det borgerlige Danmark. Min egen læsning er, at vi forløser det borgerlige Danmark,« siger han.

Lars Løkke Rasmussen

»Jeg tager ansvaret for, at jeg har justeret vores kurs – eller udtrykt på en anden måde: Jeg synes, jeg har bragt os hjem til, hvor vi var«


»Livet er for kort til at fortryde noget«

Løkke fortalte søndag, at han vil fremrykke Venstres landsmøde, og at han trods kritikken vil fortsætte som formand.

I interviewet med Jyllands-Posten siger han, at han ikke fortryder de valg, han som formand har truffet. At »livet er for kort til at fortryde noget«.

»Nu har partiet brug for først og fremmest at finde ud af, hvor vi er politisk, hvilket parti vi gerne vil være. Derfor skal vi på det kommende landsmøde afklare den politiske linje. Jeg tager ansvaret for, at jeg har justeret vores kurs – eller udtrykt på en anden måde: Jeg synes, jeg har bragt os hjem til, hvor vi var,« siger han.

Landsmødet, hvor formandsskæbnen skal afgøres, var oprindeligt planlagt til at finde sted 16.-17. november. Løkke vil fremrykke mødet, så det afholdes inden Folketingets åbning til oktober.