Løkke håber igen at blive valgt i Sjællands Storkreds

Lars Løkke Rasmussen fik over 40.000 stemmer som Venstre-formand ved forrige valg. Nu leder han Moderaterne.

Lars Løkke Rasmussen har siden 2012 været opstillet for Venstre i Sjællands Storkreds. Og han har altså besluttet at blive i kredsen, selv om han denne gang stiller op som politisk leder for Moderaterne (arkivfoto). Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen vil igen være at finde på stemmesedlen i Sjællands Storkreds, når der bliver udskrevet folketingsvalg.

Det skriver Sjællandske Medier.

Han har siden 2012 været opstillet for Venstre i Sjællands Storkreds. Og han har altså besluttet at blive i kredsen, selv om han denne gang stiller op som politisk leder for Moderaterne.

Ved det seneste valg fik Lars Løkke Rasmussen – der på det tidspunkt var siddende statsminister for Venstre – flere end 40.000 personlige stemmer.

Moderaterne offentliggør ellers først lørdag, hvor deres 41 kandidater, der blev afsløret grundlovsdag, stiller op i landet.

Men fredag deltog Lars Løkke Rasmussen i en debat på Folkemøde Møn. Og i den forbindelse afslørede han, hvor han stiller op.

Løkke har flere gange udtalt, at partiets mission er at favne midten i dansk politik og blandt andet holde yderfløjene fra indflydelse.

Han har ikke peget på, hvem han helst ser som statsminister efter et valg.

De seneste dage er de blå partiledere Jakob Ellemann-Jensen (V) og Søren Pape Poulsen (K) blevet spurgt, om den rigsretsdømte tidligere minister Inger Støjberg kan blive en del af en blå regering.

Hun er i dag formand for sit eget parti Danmarksdemokraterne.

Mens både Pape og Ellemann-Jensen ikke vil afvise, at Inger Støjberg kan komme i regeringen, afviser Lars Løkke Rasmussen det. Det gentog han ved debatten på Møn.

I den seneste måling fra Voxmeter står Moderaterne til at få 2,2 procent af stemmerne, hvis der var folketingsvalg i morgen. Det kan omsættes til fire mandater.

Ud over Lars Løkke er det kun Jakob Engel-Schmidt af de opstillede, der tidligere har siddet i Folketinget, da han i 2013 kom ind som suppleant for Venstre.

/ritzau/