Løkke giver ikke efter for krav om lønpulje

Løn ikke løn. Det er, hvad kvalitetsreformen nu handler om efter, at dansk politiks to mest magtfulde kvinder er blevet veninder: Helle Thorning-Schmidt og Pia Kjærsgaard. Finansministeren afviser alle tanker om lønpuljer.

Finansministeren svarer nu igen på kravet fra S og DF om en lønpulje. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang / Scanpix

Finansminister Lars Løkke Rasmussen (V) har absolut ingen planer om at lade en lønpulje til de offentligt ansatte være en del af kvalitetsreformen.

Det slog han fast, da han i dag var på vej til et møde om kvalitetsreformen med alle Folketingets partier undtagen Enhedslisten.

- Vi går også ind for, at de offentligt ansatte skal have en ordentlig løn. Det er derfor, man fører overenskomstforhandlinger, men det er altså ikke noget politikerne på Christiansborg skal sidde og kloge sig på, sagde finansministeren.

Der er jo et flertal rundt om dig, som er indstillet på det?

- Det krav er regeringen ikke indstillet på at imødekomme.

Det budskab tager S-leder roligt, selv om mødet om kvalitetsreformen bliver afholdt på selve dagen, hvor hun sammen med Pia Kjærsgaard slog fast i et dobbelt-interview til Berlingske Tidende, at de to parter er nået til enighed om kriterierne for, hvilke offentligt ansatte der skal sikres et lønløft på fem mia. kr.

- Det står vi meget fast på, sagde Thorning.

Er I indstillet på at føre det igennem udenom regeringen?

- Det har vi ingen problemer med.

Inden det kan komme så vidt skal Dansk Folkeparti dog med og her tror formand Pia Kjærsgaard ikke, at det kommer så vidt at gennemfører lønpuljen udenom regeringen.

- Han er forhåbentlig meget realistisk i forhold til at få et forlig på det her, hvor vi bliver enige om en lønpulje til de offentlige ansatte.

Hvad nu hvis finansministeren vil lade kvalitetsreformen stå og falde med lønpuljen?

- Det tror jeg ikke, at han siger. Det lyder meget bombastisk.