Løkke gav Thorning et nyt brev under tv-duel

Venstreformanden tog hele tre breve med til valgkampens sidste direkte duel. Thorning var ikke imponeret.

Helle Thorning-Schmidt og Lars Løkke Rasmussen i den sidste duel på DR inden valget torsdag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Der tales i politik meget om dynamikken, når en kandidat i en direkte tv-debat fysisk går frem mod den anden.

Virker det - eller virker det ikke?

Og det blev en central del af valgkampen i 2011, da Løkke gik frem mod Thorning med en gul huskeseddel i hånden.

I aftes skete det igen.

Et eller andet med breve

Under den sidste direkte duel mellem Helle Thorning-Schmidt og Lars Løkke Rasmussen på DR1 gik Løkke frem mod Thorning og smed et brev med Venstres politik på hendes bord.

Det skete efter Venstre-formanden først havde anklaget Thorning for at fylde vælgerne med »løgne og usandheder« i et meget omtalt socialdemokratisk brev rundsendt tirsdag.

»I går sendte du et brev ud til halvanden million danskere, hvor du skriver en direkte usandhed. Nemlig at vi ikke vil bruge penge på ældre og sundhed. Og du har jo et eller andet med breve, ikke?« sagde Løkke.

Dét omtalte socialdemokratiske brev fra Thorning havde Løkke taget med til duellen - sammen med et andet brev, som Thorning sendte sammen med daværende SF-formand Villy Søvndal under valgkampen i 2011.

Ikke imponeret

Med et nyt tredje brev i hånden gik Løkke frem mod Thorning.  Synkront blev brevet offentliggjort på Facebook og Twitter.

Her skriver Venstre blandt andet: »Kære Helle Thorning-Schmidt. Her er sandheden om Venstres politik« og oplister blandt andet her, at Venstre vil »flytte milliarder væk fra overdreven udviklingsbistand og forfejlet udlændingepolitik og bruge pengene på danskernes velfærd«.

Statsministeren var dog ikke imponeret over Løkkes nye brev.

»Hvis det her er din plan, så er jeg ikke særligt imponeret. To siders politik,« sagde Thorning og efterlyste en samlet plan for Venstres økonomi.