Løkke fortalte ikke hele sandheden om Rio-rejse

Søndag fløj Lars Løkke Rasmussen ikke til topmøde i Rio, som han havde givet udtryk for - han rejste i stedet til USA.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Da Lars Løkke Rasmussen søndag eftermiddag i al hast forlod Danmark - og så godt som aflivede alt håb om en skatteaftale, der involverer Venstre - var det angiveligt for at rejse mod klimatopmødet i Rio. Men det viser sig nu, at det kun var en halv version af sandheden. Det skriver BT.

For den jumbojet, som Lars Løkke satte sig til rette i, satte ikke kursen mod Brasilien, men fløj i stedet til USA, hvor Lars Løkke Rasmussen har afholdt en lille miniferie med sin datter. Det indrømmede Venstres formand tirsdag på Facebook.

- Efter et kort ophold i Michigan, hvor jeg har hilst på den amerikanske familie, der gennem det seneste år har været vært for min datter, Lisa, går turen om lidt videre til Brasilien, skriver Lars Løkke Rasmussen på sin Facebook-profil.

Danmarks tidligere statsminister har ellers brugt sin planlagte afgang til klimatopmødet i Brasilien til at lægge pres på regeringen i et forsøg på at få skubbet dele af sin dagsorden igennem ved skatteforhandlingerne.

Men i stedet for eksempelvis at udsætte afgangen med en dag i et sidste desperat forsøg på at få en fælles aftale i hus, rejste Lars Løkke altså til Michigan, hvor han har hygget med sin datter.

Venstres Claus Hjort Frederiksen kaldte i går forhandlingsforløbet for chikane fra regeringens side.

- Vi meddelte for over en måned side, at Lars Løkke Rasmussen skulle til de samme klimaforhandlinger som vores statsminister. Derfor kunne han ikke forhandle i denne uge, sagde Venstres Claus Hjort Frederiksen mandag til Ritzau.

Løkke forsvarede i dag på Facebook sin beslutning om at flyve omkring USA for at mødes med sin datter.

- Så handler det igen om proces og fnidder frem for substans og indhold. Spørger man finansministeren og hans departementchef, vil de givet kunne bekræfte, at jeg fra toppen af forhandlingerne, som startede for 29 dage siden, sagde, at jeg skulle rejse mod Rio den 17. juni for at samle min datter i USA op på vejen, skriver Lars Løkke.

Regeringspartiet SF er stærkt utilfreds med Løkke prioriteringer.

- Man kan ikke bede om, at regeringen nærmest skal sætte dansk politik i stå, fordi Løkke skal til topmøde, og så skal manden i virkeligheden på ferie. Det er dybt utroværdigt af Venstre, der har forsøgt at manipulere med befolkningen. I virkeligheden har Venstre nok aldrig reelt ønsket at forhandle, men har besluttet sig for at blive i hængekøjen, siger SFs politiske ordfører, Jesper Petersen.

BNB