Løkke forsvarer sin reform

Regeringens skatteudspil bliver beskyldt for at være en socialt skæv ”rødvinsreform.” Men det er den langt fra, siger Lars Løkke Rasmussen, der ikke forstår, at S og SF forlod forhandlingerne.

Finansministeren har haft en travl dag i Finansministeriet, og forhandlingerne om skattereformen fortsætter kl. 18.30. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Regeringen har nu fundet sine forhandlingsparter til skattereformen og er klar til at gå i gang med arbejdet allerede i aften.

S og SF har forladt forhandlingerme, og det er en beslutning, finansminister Lars Løkke Rasmussen ikke forstår. Han forsvarer desuden regeringens skatteudspil ”Forårspakke 2.0,” der er blevet beskyldt for at være socialt skæv.

- Det her er ikke nogen rigmandsreform, det er tredje logiske arbejde efter regeringen kom til i 2001. Vi har givet skattelettelser af to tidligere omgange, og nu gør vi det igen. Hvis vi ser på det skattesystem, vi overtog, og det der står tilbage, når vi er færdige her, så har alle danskere i alle indkomstgrupper langt lavere skat på arbejde end de havde, da vi kom til, siger finansminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Det har været en hektisk dag på Finansministeriets såkaldte ”Stengang” i Finansministeriet, hvor journalister og politikere har hastet omkring hele dagen.

Forhandlingsleder Lars Løkke Rasmussen har haft besøg af en række gæster, der var inviteret til at diskutere regeringens "Forårspakke 2.0.”

Gæsterne gik hjem
Dagens først indbudte var Socialdemokraterne og SF, der kom som par, som de i forvejen havde bebudet.

Under en time efter ankomsten, var det to skuffede formænd, der kunne meddele, at de absolut intet fik ud af mødet med regeringen. Med ultimative krav er det umuligt at forhandle et fælles bredt forlig, meldte de to parter.

- Jeg forstår ærlig talt ikke, at Socialdemokratiet og Socialistisk Folkeparti ikke kan gå med på den bane. Hvad er problemet i at danskerne får lidt flere penge mellem hænderne? I øvrigt på en måde hvor det ikke koster noget handlefrihed. Fordi vi løber den her reform ud på en måde, hvor vi giver flere penge til en start, end vi tager ind, så skulle det ødelægge vores mulighed for at fremrykke offentlige investeringer senere. Det gør det ikke, forsvarer Lars Løkke Rasmussen sig.

Senere kom også lederen for De Radikale, Margrete Vestager, slukøret ud fra forhandlingslokalet. Hun tilsluttede sig Villy Søvndal og Helle Thorning-Smiths udlægning om, at der slet ikke kunne forhandles på grund af regeringens ultimatum.

Faste støtter
Liberal Alliance og Dansk Folkeparti har også aflagt besøg på den travle gang.

Pia Kjærsgaard (DF) kræver en mere afbalanceret social skattereform, hvis hendes parti skal skrive under.

- Dansk Folkeparti er enige med regeringen i, at vi skal have det her på plads. Vi skal give økonomien et skub fremefter, vi skal genskabe trygheden i befolkningen. Liberal Alliance deler også det synspunkt, og derfor tager vi nu fat på arbejdet. Vi mødes igen 18.30 og går i gang.

Et af regeringens tre ultimative krav til forhandlingsparterne var, at reformen skulle på plads hurtigst muligt.