Løkke fastholder løfte om håndværkerfradrag trods kritik

Selvom en række kritikere har meldt sig på banen, fastholder Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen, at han vil genindføre håndværkerfradraget, hvis han bliver statsminister efter det kommende valg.

Den liberale tænketank Cepos, en cheføkonom i Sydbank og Byggefagenes Samvirke er kritiske over for genindførelsen af håndværkerfradraget.

Alligevel fastholder Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen (V), at han vil genindføre den såkaldte BoligJob-ordning, hvis han vinder magten ved valget, skriver dr.dk.

Cepos kalder det »statsstøtte«, mens økonom i Sydbank Peter Bojsen Jakobsen advarer mod, at den lave rente betyder, at dansk økonomi slet ikke har brug for det boost, som håndværkerfradraget giver.

»Hvis håndværkerfradraget genetableres, risikerer man, at der kommer for stor efterspørgsel efter håndværkere. Det resulterer i for høje lønninger blandt håndværkere, og i sidste ende kan det forringe dansk konkurrenceevne,« siger han til dr.dk.

Fra håndværkerne i Byggefagenes Samvirke lyder noget nær det samme: Arbejdsløsheden for håndværkere falder, og derfor er timingen forkert, skriver dr.dk.

Lars Løkke Rasmussen sagde til danskerne, at de skulle »gemme kvitteringerne«, da han lovede at genindføre ordningen med tilbagevirkende kraft fra 1. januar 2015.

»Når vi vil have et BoligJob-fradrag genindført, så er det jo ikke kun for at holde gang i hjulene, det er også for at komme sort arbejde til livs og i øvrigt give en håndsrækning til danskerne, som har travlt med at gå på arbejde, og som måske i stedet for at tage det overarbejde, der er brug for nede i virksomheden, siger »nej - jeg skal hjem og male mit raftehegn, for jeg har ikke råd til at bestille en håndværker«. Så idéen med job-fradraget er jo ikke kun at sikre beskæftigelse - det er også at sikre rimelighed,« siger Venstre-formanden til dr.dk.

Løkke siger samtidig, at kritikerne »tager fejl«.

Håndværkerfradraget blev afskaffet af den nuværende regering, fordi man vurderede, at udgiften til ordningen ikke stemte overens med antallet af job, den kunne skabe.