Løkke færdig som formand for GGGI

Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen stopper som formand for klimaorganisationen GGGI. Det bekræfter Venstre.

Foto: YONHAP
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen (V) vil rette sit fokus mod, at blå blok skal sætte sig på regeringsmagten efter næste folketingsvalg, og derfor trækker han sig som formand for klimaorganisationen Global Green Growth Institute (GGGI) før tid.

»Vi har et folketingsvalg lige rundt om hjørnet, og jeg vil nu fokusere kræfterne fuldt ud på den hjemlige, danske politiske dagsorden. Venstre skal selvfølgelig være parat til det valg, og det skal stå lysende klart for alle, at vi stiller med et klart - og bedre - alternativ til den røde regering,« siger Lars Løkke Rasmussen i en pressemeddelelse.

Formelt udløber Løkkes GGGI-formandskab ved årsskiftet, men allerede til september trækker han sig fra posten.

»Meddelelsen om, at Lars Løkke Rasmussen træder tilbage fra sin formandspost, betyder, at Venstres formand nu kan bruge tiden fuldt ud på at kæmpe for, at Danmark får en ny borgerlig regering ved det folketingsvalg, der ventes inden for et år,« skriver Venstre i en pressemeddelelse.

Lars Løkke Rasmussen rejste onsdag til Sydkorea, og det bliver hans sidste rejse som GGGI-formand, oplyser Venstre. Løkke selv er glad for, hvad han har opnået som formand i klimaorganisationen.

»Jeg er meget tilfreds med den udvikling, GGGI har gennemgået. At transformere GGGI fra en sydkoreansk NGO til en international organisation har været langt mere omfattende og udfordrende end ventet, men med ansættelsen af Yvo de Boer som direktør er det arbejde, som jeg blev udpeget til at gøre, færdiggjort,« siger Lars Løkke Rasmussen.

Han har i forbindelse med sit formandskab været i vælten i medierne i forbindelse med den såkaldte GGGI-sag, og Løkke siger da også selv, at »der er sagt og skrevet meget om GGGI«.

I efteråret kom det frem, at Løkke i forbindelse med sit hverv som formand havde været på flere luksuriøse flyrejser betalt af GGGI, der tilsammen løb op i over en million kroner. Sagen endte med at koste tidligere udviklingsminister Christian Friis Bach (R) posten.

Løkke stopper formelt i forbindelse med FNs generalsekretærs klimatopmøde i september.