»Løkke er min formand«-kampagne indtager Facebook

En række af Lars Løkke Rasmussens støtter har iværksat facebookkampagnen »Lars Løkke er min formand« under sloganet »Pressen dækker kun de negative synspunkter. Nu vil vi også høres.«

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Borgerkrigen raser i Venstre. På den ene side står folkene omkring Lars Løkke Rasmussen (V), der kæmper for at redde deres formands politiske liv i partiets værste krise i nyere tid. På den anden side står en flok vrede lokalforeninger, der ikke længere kan bakke op om Løkkes formandskab.

Fredag og lørdag tog kredsen omkring Løkke mod alvorlige slag, da en stribe jyske kredse og lokalforeninger offentligt gik ud og undsagde Løkke med opfordring til, at han selv burde træde tilbage.

Lørdag aften reorganiserede en række af Løkke-støtterne så tropperne, og iværksatte facebookkampagnen »Lars Løkke er min formand« under sloganet »Pressen dækker kun de negative synspunkter. Nu vil vi også høres.« Det skriver bt.dk.

Her opfordrer de facebookbrugerne til selv at forklare, hvorfor Løkke stadig skal stå i spidsen for partiet.

I løbet af natten til søndag har kampagnen samlet flere end 700 tilhængere, og blandt andre har folketingsmedlem Martin Geertsen (V) og medlem af kommunalbestyrelsen i Albertslund Brian Palmund delt deres historier.

»Lars Løkke har gennemført en åben politisk drøftelse af Venstres temaer frem imod valget. Jeg tror, ingen andre partier kan matche den imødekommenhed for synspunkter, som Lars har iværksat,« skriver Martin Geertsen ifølge bt.dk.

Løkke selv kommenterede lørdag spliden i Venstre på Facebook ved at dele et digt af den britiske forfatter Rudyard Kipling. Digtet blev af de fleste tolket som, at Lars Løkke Rasmussen havde tænkt sig at kæmpe for sin post.

I løbet af fredag og lørdag trak lokalforeninger i Vordingborg, Silkeborg, Randers og Viborg støtten til Lars Løkke Rasmussen. Og det ventes, at Venstre i Skanderborg slutter sig til oprørshæren i løbet af søndagen.

Tirsdag er formandskabet på programmet i et ekstraordinært hovedbestyrelsesmøde i partiet, og med de jyske udmeldinger forventer ingen, at det kommer til at spænde stille af.