Løkke: Enhedslisten skal bankes på plads

Lars Løkke Rasmussen deler statsministerens syn på patentdomstolen, men han beskylder hende for at være for passiv. Hun bør hive fat i Enhedslisten, mener han.

Fra Folketingets åbning 1.10.2013. Lars Løkke Rasmussen, Venstre OBS. STRAX FOTO.OBS. Folketingsåbning 2013 Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) appellerede i sin åbningstale til Folketingets partier om at støtte EUs patentdomstol. Den melding er oppositionens leder, Lars Løkke Rasmussen (V), helt enig i, men han mener, at statsministeren har været for passiv i sagen.

»Statsministeren skulle se at komme i arbejdstøjet, så vi kan undgå en folkeafstemning. Vi skal gøre alt for at undgå den, og jeg synes, at statsministeren bør tage sit støtteparti, Enhedslisten i nakken. Det kunne jo være et kardinalpunkt for regeringen,« siger han.

Dansk Folkeparti er også imod patentdomstolen, men Lars Løkke Rasmussen mener ikke, at han kan gøre mere for at overbevise sit tidligere støtteparti.

»Dansk Folkeparti ved, hvad jeg mener om den her sag. Men DF er ikke parlamentarisk grundlag for regeringen. Hvis statsministeren vil undgå folkeafstemning, bør hun hellere gribe fat i Enhedslisten og få dem til at stemme for,« siger han.

Venstre-formanden frygter, at en folkeafstemning om patentdomstolen vil blive en symbolafstemning for eller imod EU.

»Men hvis det ender med en folkeafstemning, vil vi i Venstre knokle dag og nat for at få et ja,« siger Lars Løkke Rasmussen.