Løkke definitivt ude som 1. maj-taler

Efter megen frem og tilbage skulle det nu være ganske sikkert: Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen skal alligevel ikke holde 1. maj-tale hos Frit Forum i København. Den lurende valgkamp ødelægger formålet med den såkaldte »revsetale« fra en borgerlig, siger studenterorganisationen.

Foto: Marie Hald. Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen skal alligevel ikke tale til Frit Forums 1. maj-fejring.
Læs mere
Fold sammen

Først skulle han tale, så skulle han ikke tale, så skulle han tale alligevel, og nu skulle det så være ganske vist:

Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen (V) skal ikke tale til Frit Forums 1. maj-fejring på fredag.

Lars Løkke Rasmussen var ellers inviteret af den socialdemokratiske studenterforening til at holde årets »revsetale« - en gammel tradition hvor en borgerlig politiker inviteres til »at give en humoristisk opsang« til de fremmødte medlemmer af den venstreorienterede forening.

Men Frit Forum har altså nu besluttet, at det ikke bliver med Lars Løkke som gæst i år på grund af valget, der lurer lige om hjørnet.

»I slipstrømmen på, at Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, takkede ja til at give årets tale, er vi blevet opmærksomme på, at en lang række medier har tænkt sig at dække begivenheden og kæde det sammen med det nært forestående folketingsvalg,« skriver Frit Forum på Facebook.

»Det er desværre vores vurdering, at det store medieopbud, som har meldt deres ankomst, medfører, at arrangementet ikke kan gennemføres i den ånd, som det er tiltænkt. Vi har derfor valgt at ændre i programmet og lade punktet med Lars Løkke Rasmussen udgå,« hedder det videre.

I onsdagens Jyllands-Posten kan man læse, at Løkke alligevel skal tale ved Frit Forums arrangement, men avisen er nok sendt i trykken, før foreningen opdaterede Facebook-siden sent tirsdag aften omkring midnat.

Forløbet omkring Lars Løkke Rasmussens invitation til at tale hos Frit Forum på arbejdernes internationale kampdag har være en noget rodet affære.

Først blev han strøget fra talerlisten med henvisning til, at man var kommet til at dobbelt-booke ham med den unge Venstre-mand Jakob Engel-Schmidt (V). Her arbejdede Venstre med en teori om, at de unge socialdemokrater var blevet presset af deres fæller på Christiansborg.

Men det afviste netværkskoordinator i Frit Forum Marcus Vesterager Lind.

»Jeg er ikke blevet presset af nogen som helst socialdemokrater,« sagde han til Jyllands-Posten.

Det har onsdag morgen endnu ikke været muligt for Berlingske Nyhedsbureau at få en ny kommentar fra Marcus Vesterager Lind.

I 2014 var der også ballade omkring en borgerlig taler hos Socialdemokraterne. Da var det Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl (DF), der fik aflyst sin gæsteoptræden hos en partiforening i Give.