Løkke: Danmark sender tolke til Ukraine

Danske sprogofficerer skal træne ukrainske soldater, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen rejser tirsdag videre fra Polen til Ukraine, hvor han skal møde landets nye unge premier minister, Volodymyr Hrojsman. Fold sammen
Læs mere
Foto: GENYA SAVILOV
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danmark vil sende sprogofficerer til Ukraine for at hjælpe med at træne den ukrainske hær.

Det fortalte Lars Løkke Rasmussen (V) på et pressemøde efter drøftelser med den ukrainske præsident Petro Porosjenko i den ukrainske hovedstad Kiev.

Lars Løkke Rasmussen er den første danske statsminister på officielt besøg i Ukraine. Under besøget sagde han, at Danmark står op Ukraines side i striden med den store nabo Rusland.

»Rusland har ulovligt annekteret Krim og destabiliserer Ukraine. Vi må insistere på, at Ukraines suverænitet respekteres,« sagde Lars Løkke Rasmussen.

Danmark støtter en fastholdelse af EUs sanktioner mod Rusland, indtil den såkaldte Minsk-fredsaftale er opfyldt, sagde statsministeren.

Volden er de seneste uger igen taget til i det østlige Ukraine, hvor russisk-støttede oprørere kæmper mod ukrainske regeringsstyrker.

»Vi har hver dag ukrainske soldater, der bliver dræbt eller såret. Det er helt utilladeligt,« sagde den ukrainske præsident.

Ifølge statsministeren vil Danmark sende et antal sprogofficerer til det vestlige Ukraine.

»Vi vil sende tolke for at understøtte den militære træning i det vestlige Ukraine sammen med Canada,« sagde Lars Løkke Rasmussen.

Statsministeren mødtes også med Ukraines nyudpegede premierminister Volodymyr Hrojsman. Den ukrainske præsident og regering er de seneste måneder blevet kritiseret for at sylte længe ventede indgreb mod den vildtvoksende korruption.

»Jeg mener, som jeg sagde, at det bedste forsvar mod Ruslands forsøg på at destabilisere Ukraine er en succcerig reformproces. Jo større vækst og fremgang i Ukraine, jo mindre russisk indflydelse,« sagde Lars Løkke Rasmussen.

Senere tirsdag åbner statsministeren en erhvervskonference i Kiev.