Løkke: Dårlig integration kan knække vores sammenhængskraft

Hvis ikke integrationen bliver bedre, kan det rive Danmark fra hinanden, advarer statsministeren i Berlingske.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København: Integration er øverst på dagsordenen, når statsminister Lars Løkke Rasmussen senere på ugen indleder trepartsforhandlingerne. Bliver den ikke bedre, står det Danmark vi kender, for fald, advarer han.

Det skriver Berlingske i et større interview med Lars Løkke Rasmussen søndag.

- Hvis ikke det lykkes os at få de mennesker, der kommer i dramatisk antal, i arbejde i større omfang end historisk, vil det knække vores sammenhængskraft i alle dimensioner, advarer statsministeren i Berlingske.

Han fortæller, flygtninge og indvandrere vil øge befolkningsantallet med 100.000 frem mod 2020. Derfor ligger der en større opgave i, at for forbedret integrationen og ikke mindst få de nytilkomne ind på arbejdsmarkedet i højere grad end hidtil.

- Hvis de mennesker bliver parkeret på kanten og skal forsørges, så er der nogle regnestykker, der ikke længer går op, og så står vi med en enorm, økonomisk udfordring, siger Lars Løkke Rasmussen.

Derfor ser han gerne, at der bliver fundet helt nye, omfattende og mere effektive tiltag til, at få flygtninge og indvandrere ind på arbejdsmarkedet, når trepartsforhandlingerne starter.

- En succesfuld trepartsaftale er ikke aftale, hvor vi bare gør lidt mere af det samme, siger statsministeren.

Han vil ikke komme med forslag eller andre konkrete ideer på nuværende tidspunkt, da han ikke ønsker at støde nogle aftaleparter fra sig. Men han ser gerne, at hele systemet bliver mindre bureaukratisk.

- Jeg er meget insisterende på, at vi skal have noget, der virker fuldskala. For det, vi har i dag, fungerer bare ikke.

- Vi skal udvikle nogle værktøjer, der skærer igennem og gør det nemmere og mere relevant for den store underskov af virksomheder, der ikke har overskuddet til at tænke i de her brede samfundshensyn, siger statsministeren til Berlingske.

/ritzau/