Løkke besøgte Vollsmoses hårdeste kvarter

Det er et fåtal, der ødelægger det for de mange i ghettoen, mener statsministeren. Der skal slås hårdt ned.

19-01-2017-Lars Løkke i Vollsmose. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker

København. Det var det hårdeste af ghettoen, der mødte statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i Odense-bydelen Vollsmose, som han besøgte torsdag.

For selvom Vollsmose under et står på regeringens ghettoliste, så er problemerne i området koncentreret få steder, især i den del, der hedder Bøgeparken.

Det vurderer både politiet, det lokale boligselskab og rådmand Jane Jegind (V).

De tog imod statsministeren, da han ankom til Bøgeparken på en grå januardag, hvor himlen havde stort set samme farve som den beton, Bøgeparkens etageejendomme er opført i.

Den officielle velkomstkomité var dog ikke alene. En gruppe på 10-15 unge mænd i dynejakker og hættetrøjer var samlet om deres biler, der i størrelse nemt kunne måle sig med statsministerbilen.

På lygtepælene var klæbet klistermærker for den lokale bande Black Army, der ifølge politiet dominerer Bøgeparken. Og ifølge lokale journalister var det netop prominente medlemmer af Black Army, der bød Løkke velkommen.

Efter en kort spadseretur mødte statsministeren imidlertid også Vollsmoses andet ansigt i skikkelse af den unge frisør og iværksætter Qassim Ahmed og et par andre unge studerende og iværksættere.

Bagefter konstaterede statsministeren:

- Problemerne er koncentreret nogle ret få steder, blandt andet her i Bøgeparken. Der er de til gengæld til at få øje på. Det er irriterende, og det er også det, de unge siger.

- Det bedste, vi kan gøre, at at slå hårdt ned på de bander, som smadrer det for alle de andre.

/ritzau/