Løkke afslører på tv: Har fortalt valgdato til min kone

Der skal være valg inden 17. juni, og Løkke har tilsyneladende lagt sig fast på en dato for valghandlingen.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) afslørede fredag i det norsk-svenske talkshow Skavlan, at der er én person ud over ham, der ved, hvornår valget kommer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Guldbæk Arentsen

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) afslørede fredag i det norsk-svenske talkshow Skavlan, at der er én person ud over ham, der ved, hvornår valget kommer.

Og det er hans kone, Sólrun.

»Sólrun ved det også. Måske vidste hun det før mig. Jeg ved det ikke. Jeg har talt med hende om det. Hun ved alt,« sagde statsministeren.

Interviewet blev vist fredag aften på svensk tv.

Folketingsvalget skal være senest 17. juni, og dermed er der under tre måneder til.

Kommentatorer spekulerer i, at Løkke vil lægge valget samme dag som valget til EU-Parlamentet. Det skal afholdes 26. maj, har Løkke sagt fra talerstolen i Folketingssalen.

Statsministeren er presset af meningsmålingerne, der viser et pænt forspring til rød blok.

Desuden risikerer blå blok stemmespild, hvis ikke partiet Klaus Riskær Pedersen og Kristendemokraterne kommer ind, hvilket målinger viser.

Desuden talte statsministeren i showet om familien, flygtningepolitik, Nato og forholdet til den amerikanske præsident, Donald Trump.

Statsministeren kom ind på en af de største forskelle på politikken i Skandinavien, hvilket er på udlændingeområdet.

»Den danske debat er startet tidligere og har nok været mere realistisk end andre steder og har været det i snart mange år. Vi har talt lidt mere åbent om det, end man har gjort andre steder, som Sverige,« sagde Løkke.

/ritzau/