Løkke afkræves svar om manglende rygekontrol

Arbejdstilsynet har ikke planer om at kontrollere, hvorvidt landets restauranter, værtshuse og diskoteker overholder de nye rygeregler. Det undrer flere partier

Sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) bliver nu afkrævet klare svar i sagen om den manglende kontrol af den nye rygelov.

Både Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne finder det aldeles uholdbart, at Arbejdstilsynet ikke har håndfaste planer om at kontrollere restauranter, værtshuse og diskoteker de kommende tre år.

- Det er helt uacceptabelt. Vi har en tilsynsmyndighed, der skal sikre, at rygeloven bliver håndhævet, siger Socialdemokraternes sundhedsordfører, Jens Peter Vernersen, til Ritzau.

Også Dansk Folkeparti vil have sundhedsministeren på banen i sagen.

- Det er ikke holdbart. Når vi vedtager en lov i Folketinget, så skal den naturligvis følges op. Vi har sagt, at rygelovgivningen skal evalueres. Derfor har vi brug for et grundlag at evaluere loven på. Derfor forstår jeg overhovedet ikke, at man kan have en sådan indstilling til loven, siger Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Birthe Skaarup.

/ritzau/